10. januarja 2012

Enduro, enduro, enduro. Bo to magična beseda leta 2012? Serija zabavnih/dirkaških enduro vikendov po Evropi se imenuje The Blast. Ni dirka, ni dopust – oboje je!

The Blast – Epic Enduro Weekends, takešn je izvirni naziv projekta vodniške ekipe Ride with the Locals z vseh koncev naše celine. Blast, po domače Eksplozija, je mešanica dopustniškega podaljšanega vikenda in enduro tekmovanja.

Udeleženci bodo na kolesih preživeli dva polna in še pol tretjega dne, od petka do nedelje. Kolesarili bodo po izbranih (beri najboljših) stezicah regije, in to od ene do druge hitrostne preizkušnje. Te bodo dolge po nekaj kilometrov, vključevale bodo spuste in vzpone, na njih bodo seveda merili čas. Po treh dneh bodo tako dobili zmagovalca, tistega z najnižjim seštevkom časov. Torej podobno kot jesenska enotedenska preizkušnja Trans Provence.

Namestitev bo kakovostna, z dobro hrano in hladnim pivom, poudarjajo.

Prizorišča bodo štiri. Prvi Blast bo od 5. do 8. aprila v belgijskih Ardenih, ostala tri prizorišča pa so še skrita. Pravijo, da pridejo tudi dosti bližje Sloveniji.

Mesta so omejena, prijave pa so na spletni strani odprli 2. januarja.

www.ridewiththelocals.com/theblast

Sledite nam