19. junija 2014

Po BMX peterici objavljamo še imena gorskih kolesarjev, povabljenih na sobotno tekmovanje v Križah. Poleg Ribničana še trije Nemci in en Poljak.

Največje tekmovanje v prostem slogu na BMX in gorskih kolesih v Sloveniji, Red Bull Wild Ride v parku Divjina v Križah pri Tržiču, je pred vrati. V soboto bodo med 13. in 16. uro na skakalnicah svojo spretnost pokazali amaterji, od 18. ure bo sledil finale, v katerim se najboljšim pridruži deseterica povabljenih profesionalcev.

Zdaj so znana tudi imena povabljenih petih mojstrov letenja na gorskih kolesih. Od lanskih se vrača le Ribničan Primož Tanko, zadnja leta najboljši v tej zvrsti pri nas. Primož redno sodeluje na mednarodnih tekmovanjih, lani je nastopil tudi na ljubljanski predstavi Masters of Dirt.

Naštejmo še druge:
25-letni Bartek Obukowicz je trikratni poljski prvak, nastopil je že v finalu tekmovanja Air King na Dunaju ter zmagal na latvijskem tekmovanju King of Dirt.
17-letni Nemec Lukas Knopf se lahko že pohvali z nastopanjem na tekmovanjih 26trix v Leogangu in Red Bull Bergline.
Nemec Marius Hoppensack je pri 25 letih že star maček dirt scene, ima tudi svojo znamko koles.
Jonas Berndt je še tretji Nemec, 21 let šteje, v Divjino pa pride pokazat, kaj se je čez zimo naučil na Novi Zelandiji.
Več o povabljencih

Vabljeni še enkrat na BMX in MTB zabavo leta, ob mojstrstvih v zraku kolesarsko poletje odpremo še z nastopi petih glasbenih skupin.
Parkiranje je letos zagotovljeno na parkirišču v vasi Sebenje, od koder obiskovalce čaka le nekaj minut sprehoda do prizorišča. Glej zemljevid:


O prireditvi na redbull.si
Dogodek na facebooku

Preberi še
Peterica BMX kolesarjev za Red Bull Wild Ride
Red Bull Wild Ride: Mali in veliki mojstri na malih in velikih kolesih
Red Bull Wild Ride: Video napoved, spored in bendi!

Na uvodni fotografiji Primož Tanko, ki tudi letos pride v Divjino pokazat svoje trike. Foto Nejc Puš.

Sledite nam