Freestyle zaposluje 2
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
24. septembra 2019

V Avstriji se je zaključil evropski pokal v spustu. Članski skupni zmagi na Južno Tirolsko in v Švico, ena mladinska kolajna v Slovenijo, Berginc pa je pri članih zdrsnil za mesto.

Po domači seriji Unior Downhill Cup se je minuli konec tedna zaključil tudi evropski pokal v spustu iXS Downhill Cup, ki se je spomladi začel v Mariboru in Kranjski Gori. V Brandnertalu na Predarlberškem v Avstriji sta v članskih kategorijah dirko dobila Italijanka Veronika Widmann in Poljak Slawomir Lukasik, skupna zmagovalca pa sta postala Widmannova in Švicar Constantin Ruetsch.

Slovenci so bili tokrat malce dlje od stopničk, a je mladinec Marko Niemiz stopil na njih v končni razvrstitvi, Luka Berginc pa je pri članih zdrsnil za mesto.


Luka Berginc

Berginc peti član sezone

Lukasik je bil v nedeljskem superfinalu hitrejši od Avstrijca Andreasa Kolba na drugem in Italijana Davida Palazzarija na tretjem mestu. Edini Slovenec v superfinalu Luka Berginc (KK Črn trn) je bil z zaostankom 7,28 sekunde 15., enako mesto je zasedel tudi v kvalifikacijah. Aleš Virtič (bikestore.cc), ki je bil v sobotnih kvalifikacijah po grdem padcu na skoku prav zadnji, je bil v malem finalu nato za silo sestavljen tretji najhitrejši.


Irmisch je na finalu manjkal, zamenjal ga je snemalec Ralf

V skupni razvrstitvi je nekoliko poškodovani Ruetsch s 16. mestom ubranil skupno zmago pred Palazzarijem in Nemcem Erikom Irmischem. Zmagovalec Špičaka Berginc je s 4. mesta zdrsnil na 5., prehitel ga je Južnoafričan Christopher Philogene.


Marko Niemiz

Niemiz skupno tretji mladinec!

Med mladinci sta nastopila člana ekipe Sinter Brakes Team, Marko Niemiz je zasedel 14., Žan Pirš pa 15. mesto. Zmagal je Finec Onni Rainio, ki je osvojil tudi naslov skupnega zmagovalca. Drugi skupno je Nemec Hannes Lehmann, tretji pa Marko Niemiz. Ekipni uspeh ekipe Sinter Brakes dopolnjujeta Žak Gomilšček na 4. in Žan Pirš na 6. mestu.


www.ixsdownhillcup.com

Fotografije Rick Schubert, na naslovni trije najboljši mladinci sezone

Valamar SI 2021
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
Sledite nam