Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
9. aprila 2017

Tretja dirka serije Internazionali d’Italia tudi s Slovenci. Pri dekletih najbolje Tanja, pri moških Boštjan, pri mladincih pa Vita in Miha.

Danes je bila v Nalsu na Južnem Tirolskem tretja dirka serije Internazionali d’Italia – Marlene Südtirol Sunshine Race. Od naših se je najbolje odrezala Tanja Žakelj.

Proga z vzponom po serpentinah in tehničnim spustom nazaj in skozi mesto je zahtevna in od tekmovalcev zahteva pametno razporeditev moči skozi celotno dirko.

Dekleta

V prvem krogu je bila peterica, na čelu z Novežanko Gunn-Rito Dahle Flesjaa (Team Merida Gunn-Rita), še skupaj, potem pa je Gunn-Rita napadla. Sledila ji je lahko samo Švicarka Linda Indergand (Focus Xc Team), ostale pa so izgubile priključek.

Na koncu se  je zmage veselila ravno Gunn-Rita. To je že njena šesta zmaga na progi v Nalsu. Z zaostankom 15 sekund je bila na drugem mestu Linda Indergand, Avstrijka Elizabeth Osl (Ghost Factory Racing) je bila tretja. Zaostala je nekaj več kot 4 minute. Blizu je bila tudi Tanja Žakelj (Unior Tools Team), ki je na koncu zasedla peto mesto.

Tanja: “Sam rezultat je v redu, to pa je za zdaj vse. Nisem slaba, vrhunska pa tudi ne. Kar optimalno sem dirkala, brez posebnosti in pod kontrolo na spustih. Potrebujem še nekaj dirk, da bom res lahko dala vse od sebe.”

Moški

V moški dirki je bil najboljši Italijan Marco Aurelio Fontana (Bianchi Countervail). Vodil je skozi celo dirko in kontroliral razplet. Drugi je bil njegov klubski kolega, Francoz Stephane Tempier (Bianchi Countervail), tretji pa Švicar Florian Vogel (Focus Xc Team). S tem je Fontana še povečal vodstvo v skupni razvrstitvi serijeInternazionali d’Italia.

Naši so se odrezali takole: 27. je bil Boštjan Hribovšek, 28. Rok Naglič, 32. Gregor Krajnc in 46. Jure Belak (vsi Calcit Bike Team).

Rok: “Ne, tokrat pa ni šlo po planu. Že od začetka nisem našel dobre pozicije in prvi trije krogi so bili slabi. Nato sem pridobival iz kroga v krog in na koncu zaostal 10 sekund za Boštjanom. Če bi mi prvi del uspel tako kot drugi, bi bilo super, a sem vseeno zadovoljen“.

Boštjan: “Imeli smo dobre štartne pozicije. Štartni krog ga je letelo po zraku. Kmalu se je na enoslednici že ustavilo, ker nas 108 tekmovalcev, ki smo bili na štartu, na žalost ni pogoltnila. Sledil je vzpon v kosu, po lepih stezicah in med vinogradom. Na vrhu kroga je pokazalo cca 170 višincev, nato pa je sledil koreninast, peščeno suh spust, ki sploh ni bil tako nedolžen. 6 krogov sem odpeljal z istim tempom, brez pretiravanja na spustih, ker nisem hotel tvegati padca. S tekmo sem zadovoljen, upam da se bo sezona tudi v prihidnje tako nadaljevala.”

Mladi

V okviru reprezentance so natopili tudi trije mladinci in mladinka. Rezultatsko se je najbolje odrezala Vita Movrin z zelo dobrim desetim mestom. Pri mladincih je dirko končal samo Miha Klemenčič, ki je bil v zelo številčni kategoriji dvaindvajseti.

Urban Ferenčak je takole potegnil črto: “ Nastopili so Matevž Govekar, Miha Klemenčič in Matjaž Lozar, ter pri mladinkah Vita Movrin. Matevž je kmalu odstopil, ker je imel tezave z zdravjem, Miha se je dobro boril v začetku dirke (okoli 15. mesta) potem pa je padel in nekaj izgubil. Podobno samo nekaj mest slabše je bilo z Lozarjem. Vita je štartala zelo dobro, potem pa izgubljala. Mislim pa, da se vsi vračajo z nekaj praskami, ker so bili vsi tudi na tleh. Glede na to, da je to ena prvih dirk, sem zadovoljen, ker so vsi pokazali dobro stran, žal pa tudi slabšo. Upam da ohranijo dobre vtise, iz slabših pa se čim več naučijo. Prvo leto so pri mladincih in je prav, da se učijo.”

Vrstni redi 

Fotografije in nekaj kratkih posnetkov najdeš na facebooku

Naslovna fotografija z Dahlejevo na najvišji stopnički in Tanjo na desni strani je z uradnega facebook profila serije Internazionali d’Italia

Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam