Freestyle dostava
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
13. januarja 2019

Anja in Barbara sta trenutno nekje na jugu Čila. Dnevno srečujeta kar nekaj kolesarjev svoje pa v zadnjem tednu popotovanja prispeva tudi vreme.

24. oktobra sta se Anja in Barbara z letalom odpravili z ljubljanskega letališča prek Amsterdama do Buenos Airesa in za konec čisto na jug Argentine, do Ushuaie. Tam je bil start njune bikepacking avanture ki ju sedaj vodi vse do Mehike!

Na kolesu sta sedaj že dobra dva meseca. Izkusili sta argentinski veter in prašne ceste se soočali s težkim terenom srečali še enega slovenskega popotnika Konjičana Oliverja Tiča prečkali mejo s Čilom kjer se trenutno nahajata in seveda je čas za drugo javljanje na mtb.si.

Takole pravita dekleti:

“Za nama je slabih 2000 kilometrov. Trenutno se nahajava na zelo popularni Carreteri Austral na jugu Čila kjer dnevno srečava med 5 do 10 kolesarskih popotnikov. Na dan delava od 40 in 60 kilometrov.

Carretera Austral v Čilu je popolno nasprotje Rute 40 v Argentini ki sva jo zapustili kakšen mesec nazaj. Tam je bil veter naravnost brutalen razdalje med vasmi pa zelo dolge. Argentinsko puščavo je počasi zamenjalo bujno zeleno rastje hribi in gore ter številna jezera reke slapovi in nacionalni parki. Skratka pravi raj za vse ljubitelje kolesarjenja.

Na začetku Carretere Austral (južna cesta v Čilu) naju je prvih 400 kilometrov spremljal dokaj grd makadam ki naju je pošteno pretresel. Zopet se je zlomil en plastični del zadnje torbe Ortlieb imeli pa sva tudi eno predrto zračnico a sva oboje uspešno popravili.

Kasneje je makadam zamenjal asfalt tako da so se najina kolesa vrtela bolj gladko. Zaenkrat je s kolesoma vse ok edino verigi morava redno čistiti in mazati saj sta zaradi peščenih cest zelo zaprašeni oziroma umazani. Prav tako pa bova morali vsak čas menjati zavorne ploščice.

Zadnje tri dni potujeva s starejšim parom iz Švedske tako da nama res ni dolgčas. Zadnji dnevi so bili sicer zelo deževni ampak to je pač tipično vreme za Carretero Austral.

Je pa tako da kljub temu da se je tukaj konec decembra začelo poletje to poletje ni takšno kot sva ga vajeni doma. Poletje v Patagoniji pomeni da te lahko v enem samem dnevu doletijo štirje letni časi – sneg dež veter sonce tako da je vreme zelo muhasto. Trenutno naju čez dan spremlja temperatura med 10 in 15 stopinjami in obe že precej nestrpno pričakujeva tisto pravo poletje ko bova lahko oblekli kratka oblačila.”

Anjo in Barbaro lahko spremljaš na facebooku pod imenom The Bike Wanderers.

Fotografije so delo Anje in Barbare

Preberi še:
The Bike Wanderers: Prvo javljanje južnoameriških kolesarskih popotnic
The Bike Wanderers: Odkrivanje Južne in Srednje Amerike s kolesom

Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam