4endurance sis 1
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
12. decembra 2010

Sinoči je v ljubljanskem hotelu in kongresnem centru Mons na prireditvi Večer zvezd Kolesarska zveza Slovenije razglasila najboljše kolesarje minule sezone. Kolesar leta Jani Brajkovič, posebna nagrada za Blažo Klemenčič.

Sinoči je v ljubljanskem hotelu in kongresnem centru Mons na prireditvi Večer zvezd Kolesarska zveza Slovenije razglasila najboljše kolesarje minule sezone. Kolesar leta Jani Brajkovič, posebna nagrada za Blažo Klemenčič.

Tanja Žakelj je po sezoni 2006 že drugič osvojila najprestižnejši naslov kolesarke leta.

Tanja je tako seveda tudi najboljša gorska kolesarka sezone, pri moških pa je ta čast pripadla tekmovalcu v spustu Nejcu Rutarju.

Nagrada za izredne dosežke v gorskem kolesarstvu je šla v roke Blaže Klemenčič (ne še dobesedno, ker se ni udeležila podelitve), ki je s 4. mestom na finalu svetovnega pokala v ZDA dosegla največji slovenski uspeh v svetovnem pokalu doslej.

Tekmovalka v olimpijskem krosu Tanja Žakelj je v svoji zadnji sezoni med mlajšimi članicami osvojila bronasto kolajno na evropskem prvenstvu v Izraelu. Na svetovnem prvenstvu v Kanadi ji je odličje sicer ušlo za eno mesto, zato pa je slavila pet mednarodnih zmag ter zmago v absolutni konkurenci na državnem prvenstvu. V svetovnem pokalu je z 10. mestom na finalu v Windhamu dosegla svojo najboljšo uvrstitev, v končni razvrstitvi mlajših članih je bila druga, na lestvici UCI pa je sezono končala na 12. mestu.

Nejc Rutar je sezono končal kot 52. na lestvici UCI v spustu. Postal je državni prvak v spustu in zmagal tudi v točkovanju Pokala Slovenije, na evropskem prvenstvu je zasedel 21. in na svetovnem prvenstvu 40. mesto, na dirki svetovnega pokala v Švici pa je z 51. mestom dosegel svojo najboljšo uvrstitev v tem tekmovanju.

Naslov kolesarja leta so doslej osvojili:
2010 Tanja Žakelj in Jani Brajkovič
2009 Blaža Klemenčič in Borut Božič
2008 Blaža Klemenčič in Jani Brajkovič
2007 Blaža Klemenčič in Tadej Valjavec
2006 Tanja Žakelj in Jani Brajkovič
2005 Blaža Klemenčič in Tadej Valjavec
2004 Blaža Klemenčič in Andrej Hauptman
2003 Tadej Valjavec

4endurance sis 2
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam