12. marca 2011

V Sirmionu ob Gardskem jezeru je v soboto v drugi dirki italijanskega mednarodnega pokala v krosu (UCI C1) pri članicah zmagala svetovna prvakinja, Poljakinja Maja Wloszczowska.

V Sirmionu ob Gardskem jezeru je v soboto v drugi dirki italijanskega mednarodnega pokala v krosu (UCI C1) pri članicah zmagala svetovna prvakinja, Poljakinja Maja Wloszczowska, pred Švicarko Marielle Saner Guinchard in rojakinjo Anno Szafraniec.

Povsem blizu zmagovalnih stopničk sta bili obe kolesarki slovenske UCI ekipe Orbea Geax: Tanja Žakelj se je uvrstila na 4., Nina Homovec pa na 6. mesto. Med njima je v cilj prišla nekdanja svetovna prvakinja, Norvežanka Gunn-Rita Dahle Flesjaa. Tretja Slovenka Ana Zupan (EnergijaTeam.com) je zasedla 24. mesto.

“Med tednom sem malce zbolela, tako da sem mislila, da bom slabše nastopila, a je šlo kar v redu,” pravi Tanja. “Od štarta sem se zapletla, pozno zapela pedala in izgubila nekaj mest, a sem po štartnem krogu prišla nazaj na svoje mesto. Proga je zavita in težavna za prehitevanje. Potem sem prehitela še dve, med njima Nino, nato pa držala položaj. Bližala sem se še tretji Szafraniecovi, pa potem izgubila nekaj zagona in proti koncu se mi je že bližala Gunn-Rita, a je nisem pustila preblizu. Zadovoljna sem, vesela sem tudi za Nino. Mislim, da sva obe na pravi poti.”

“Tudi jaz sem zadovoljna, dobro sem se počutila,” pa je po driki povedala Nina. “Tehnično mi je šlo dobro. Tu je ovinek za ovinkom in moraš obdržati hitrost, da ne zapravljaš moči. Dvakrat mi je padla veriga – prvič me je med popravilom prehitela Tanja, drugič Gunn-Rita. Zdaj imam dva tedna za trening pred naslednjo dirko v Langenloisu v Avstriji.”

V dirki mladink je bila Tina Perše (Calcit bike team) šesta.

Danes se v Sirmioni v dežju merijo člani in mladinci.

Vrstni redi

ženske open (elite + U23)
1. Maja Wloszczowska (Pol, CCC Polkowice) 1;25:08
2. Marielle Saner Guinchard (Švi, Bikepark.ch Scott) +0:23
3. Anna Szafraniec (Pol, CCC Polkowice) +1:29
4. Tanja Žakelj (Slo, Orbea Geax) +2:09
5. Gunn-Rita Dahle Flesjaa (Nor, Multivan Merida) +2:55
6. Nina Homovec (Slo, Orbea Geax) +3:31
7. Sabrina Enaux (Fra, Felt Ötztal X-Bionic) +4:05
8. Alexandra Engen (Šve, Rothaus Poison) +4:33
9. Magdalena Sadlecka (Pol, CCC Polkowice) +4:51
10. Daniela Veronesi (Ita, Torpado Surfing Shop) +5:04

24. Ana Zupan (Slo, EnergijaTeam.com) +15:49
31 uvrščenih

mladinke
1. Alessia Bulleri (Ita) 1;09:58
2. Julia Innerhofer (Ita) +1:35
3. Alessandra Bianchetta (Ita) +2:52

6. Tina Perše (Slo, Calcit bike team) +4:46

www.facebook.com/orbeageax
www.italiasporteam.it
Fotogalerija solobike.it

Sledite nam