Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
13. decembra 2016

Dirko smo skoraj spregledali, a nas je rešil Deš Flešev Primož Gulin.

Preizkušnjo na drugi strani meje, ki je bila na sporedu 4. decembra, smo skoraj spregledali, a se je s kratkim poročilom oglasil Primož Gulin.

Gre za zanimivo dirko gorskih kolesarjev in tekačev, speljano po pohodniški poti Sentiero 3, ki poteka skoraj po meji med Slovenijo in Italijo.

Kratko Primoževo poročilo:

Takoj čez mejo se je to nedeljo odvijala že tradicionalna ekstremna preizkušnja za gorske kolesarje in trail tekače. Štartnine ni. Udeleži se lahko kdorkoli. Planinska pot je označena. Dobro pa je imeti navigacijo v stilu Dust Lust.

Štart je na ex mejnem prehodu Krvavi potok, cilj pa v Jamljah! Trasa pa je seveda speljana po planinski poti Sentiero 3, ki poteka skoraj na meji med Italijo in Slovenijo.

Iz Deš Fleša smo se preizkušnje udeležili Martin Čučič, Srečko Križnič in moja malenkost. Štart je bil ob 8. uri in pri minus dveh stopinjah, ampak mraza razen na štartu ni bilo, saj je trasa zelo razgibana – gor dol levo desno in zelo tehnična. Res nisem pričakoval, da bo treba kolo toliko nositi. Vse skupaj je bilo zelo zahtevno, ampak zabavno, čeprav je bilo nošenja kolesa za moj okus malo preveč. Ampak to je Sentiero 3, nimaš kaj!

Dogodka se je udeležilo veliko tekačev in blizu 70 kolesarjev. Absolutno je zmagal Tomaž Čefuta, trieštin iz KK DJAK, z neverjetnim časom 3 ure in 7 minut! Večina nas je vozila krepko čez 4 ure.

Hiter sprehod med rezultati:

Miran Bole je zasedel drugo mesto, Srečko Križnič je bil tretji, Martin Čučič 20., Primož Gulin pa 24. izmed 69 uvrščenih.

Vrstni redi

Video Bogdana Čučiča:

Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam