15. februarja 2011

Pero se je na Krku vrnil na stara pota. Zimski trboveljski video. Calcit news team. 24-urno dvoransko SP. Hodalič in polet.si. Mobile Adventures 2011. Hrvaški DH prvak brez kolesa.

Pero se z zmago vrača v Zimsko ligo
Peter Zupančič (Calcit bike team) se je v nedeljo na Krku z zmago v osmi preizkušnji zimske lige Svera vrnil v serijo, v kateri je serijsko zmagoval v prejšnji zimi. Mlajši mladinec Peter, ki se je jeseni poškodoval na dirki v Labinu, je tokrat ugnal drugouvrščenega vrstnika Blaža Kadivca (EnergijaTeam.com), tretje mesto je osvojil skupni vodilni Saša Vidović (BK Buzet).
Četrti in peti sta bila Gregor Dimic in Luka Mihalič (oba EnergijaTeam.com), sledila sta dva nemška Cape Epic jezdeca nad 40 let, Markus in Christoph Pielenz.
Facebook >>
Video >>

Zimski video Trbowle TV
Sebastjan Zmrzljak, Matej Drnovšek in Andraž Jeršin so morali za kamero Trbowle TV še enkrat povedati skoraj isto kot pred kratkim za mtb.si TV. Svoj zabavni dejavnik je dodal še Jan Cestnik, predvsem pa ima njihov video nekaj, česar naš nima – akcijo! Odlično akcijo, celo nekaj v klanec … Zato si ga le oglej >>

Calcit news team
Zagon pisanja novic na novi spletni strani Calcit bike teama še ne pojenja. Nazadnje so se pogovarjali s svoji člani Rokom Korošcem, Tino Perše in Gregorjem Mikličem. calcit-bike.com/novice/

Trije Slovenci na 24-urno “SP” v dvorani
Kako si udeleženci ultrakolesarske cestne dirke DOS (Dirka okoli Slovenije) predstavljajo zimsko zabavo? Prijavijo se na 24-urno dirko v dvorani! Na 24-urnem dvoranskem “svetovnem prvenstvu” v gorskem kolesarstvu, ki bo konec tedna v Freistadtu v Zgornji Avstriji, so med 49 posamezniki med prijavljenimi DOS-ovci Erik Rosenstein, Miha Slatinšek in Damjan Sekuti.
Dvoranski krog je dolg 850 metrov skozi številne ovinke za 90 in 180 stopinj ter s 7 metri višinske razlike čez nekaj lesenih objektov. Lani je zmagovalec prevozil 472 krogov ali 401 km.
Svetovno prvenstvo? Tudi mavrično majico podeljujejo, a je prvenstvo seveda neuradno, udeleženci pa razen dveh prihajajo iz sosednjih držav.
Spletna stran prvenstva >>
Erikova stran s člankom iz Savinjskih novic >>

Arne Hodalič in polet.si
Revija Polet (se reče revija, če je priloga?) je pred kratkim zagnala svojo spletno stran. Usmerjamo vas na spletno verzijo članka iz zadnje številke, ki govori o gorskokolesarski zasvojenosti fotografa Arneja Hodaliča. Beri na polet.si >>

Mobile adventures in ture za 2011
Spletna stran mobile-adventures.net, ki ponuja mtb počitnice z avtodomom (in še marsikaj drugega), je prenovljena. Tudi zbirka tur (nekdaj mtbslovenija.info) s Strmimi kolesnicami vred je še vedno tam, kakopak.

Prvak brez kolesa
Hrvaškemu mladinskemu prvaku v spustu Marku Šišoviću so pred dnevi doma v Istri ukradli kolo, Santa Cruza V10. Sporoči, če ga srečaš v Sloveniji, kaj se pa ve … Več na bicikl.com >>

Sledite nam