27. julija 2010

Velenjčan zmagovalec sarajevskega DH. Switch začel s snemanjem. Rakuša 4. na Višarje. Matej & Matej najhitrejša na Učki. Kordež 3. na Koroškem. Bikefight Flosfest. XCO prvaki.

Ena dobra akcijska s sarajevske uličice (foto Zlatan Kurto/NVO Horizont)

Ena dobra akcijska s sarajevske uličice (foto Zlatan Kurto/NVO Horizont)

Miranu Vauhu je lani spodletelo z defektom, letos pač ne  (foto Zlatan Kurto/NVO Horizont)

Miranu Vauhu je lani spodletelo z defektom, letos pač ne (foto Zlatan Kurto/NVO Horizont)

Drč cilju naproti  (foto Zlatan Kurto/NVO Horizont)

Drč cilju naproti (foto Zlatan Kurto/NVO Horizont)

Stopničke  (foto Zlatan Kurto/NVO Horizont)

Stopničke (foto Zlatan Kurto/NVO Horizont)

Ne, Switch ne bo čb film, tole je prizor s prvega snemanja (foto Jernej Zadravec)

Ne, Switch ne bo čb film, tole je prizor s prvega snemanja (foto Jernej Zadravec)

Takole je na mtb videti Luka Rakuša, eden najbolj bojevitih kolesarjev letošnje dirke po Sloveniji (foto pedaletarvisiano.org)

Takole je na mtb videti Luka Rakuša, eden najbolj bojevitih kolesarjev letošnje dirke po Sloveniji (foto pedaletarvisiano.org)

Robija Kordeža tudi v Avstriji fotografi ne ujamejo brez nasmeška (eisenwadl.com)

Robija Kordeža tudi v Avstriji fotografi ne ujamejo brez nasmeška (eisenwadl.com)

Ena s prvega bajkfajta na Flosfestu

Ena s prvega bajkfajta na Flosfestu

3 x V: Vauh je Valter namesto Volfa
V drugi izvedbi uličnega spusta Das ist Valter v Sarajevu je naslov “Valterja” osvojil Miran Vauh (KK Črn trn). Drugi je bil Matej Drnovšek (MTB Trbovlje/Specialized) in tretji Avstrijec Matthias Stonig (URC flowmotion). Četrti je bil najhitrejši domačin Hasan Gušić, peti pa z zlomljenim pedalom lanski zmagovalec Boštjan Volf (Supersnurf RSP). Pri ženskah je zmagala Zarja Černilogar (KK Završnica) pred Urško Čmigo (ŠD LIFE) in Hrvatico Vanjo Krbavčić.
Vauh je bil najhitrejši že v polfinalu pred Drnovškom in Andražem Jeršinom, ki si je v finalu poškodoval ramo.
V finalu dirke skozi sokake in kaldrme najstarejšega sarajevskega naselja Vratnik je nastopilo 64 kolesark in kolesarjev iz držav bivše Jugoslavije in iz Avstrije.
Poročilo na strani KK Črn trn >>
Tema na Tabli >>
Uradna stran >>

Switch snemal v Ljubljani
V filmskem jeziku bi napisali “padla je prva klapa” novega slovenskega bajk filma Switch. V snemalni knjigi je pisalo: lokacija Ljubljana, jezdec Miha Fištravec. Torej je šlo za BMX street. Switch bo na ogled konec leta, do takrat pa vas še velikokrat obvestimo o snemanjih.

Rakuša spet na mtb, 4. na Višarjah
Z že 21. mtb dirko na Višarje nad Trbižem se je v nedeljo končala sezona serije Alpe-Jadran v krosu. V “gmajno” se je za to priložnost vrnil kolesar cestne ekipe Obrazi Delo revije Luka Rakuša in bil 4. v absolutni razvrstitvi ter prvi med elito (ja, z italijanskimi ‘rekreativci’ in masterji ni šale). Calcit Bike Team je bil na vrhu pri mladincih z Lukom Vrankarjem in pri U17 s Sašom Trebušakom, ki sta mu sledila Tadej Logar in Matej Razingar (oba KK Završnica). Tine Zupan (KRK Sova Scott) je zmagal pri master 5, Ana Zupan (EnergijaTeam.com) pa je bila druga pri damah.
Vsi vrstni redi >>
Skupne razvrstitve še ni.

Matej & Matej najhitrejša na Učki
Na nedeljskem 5. maratonu Učka je ljubljanska ekipa Uni-FBI slavila dvojno zmago: zmagal je Matej Mugerli pred državnim prvakom v krosu Matejem Lovšetom. V cilj sta pripeljala skupaj, 10 minut za njima pa tretjeuvrščeni Hrvat Pavao Roset (BK Kalorija). Tudi četrti v cilju je bil Slovenec in sicer David Vogrin (EnergijaTeam.com). Njegov kolega Jaka Tancik je zmagal med amaterji.
Vsi vrstni redi >>

Kordež tretji na “Eisenwadlu”
Na mednarodnem maratonu druge kategorije v Moellbrucku na avstrijskem Koroškem je Robi Kordež (MBK Orbea) osvojil 3. mesto za domačinom Jakobom Nimpfom in Nemcem Christianom Kreuchlerjem. Nejc Černilogar (Surfing Shop) je bil 5. in Grega Cehner (MTB Koroška) 7., svojo licenco pa je za to priložnost obelodanil uradno upokojeni Vid Tancer (KK Ravne) in končal na 12. mestu sicer pičle elitne konkurence.
Več v poročilu na MTB Koroška >>

BF Flosfest
Dirkanje se je minuli petek vrnilo v Ljubno ob Savinji, kjer je bilo v devetdesetih že DP v krosu in spustu. Tokrat je bil v okviru prireditve Flosfest “bike fight”, posamičen spust na kratki progi z objekti. Dirka je bila rezervirana za tekmovalce, ki ne nastopajo v Pokalu Slovenije. Uspela prireditev z veliko gledalci, drugo leto pa še kaj več, pravijo prireditelji.
Vrstni red:
1. Tine Božič 16,63
2. Žan Kuder +0,06
3. Jan Cimperman +0,60
4. Filip Slokan +1,06
5. Sebastjan Ambrož +1,25

Državni prvaki XCO
CyclingNews jih je lepo nabral na eni strani >>

Sledite nam