Aleš Virtič, Austrian Gravity Series Semmering
29. julija 2020

Virtič in Pirš na Austrian Gravity Series Semmering, Kamplci na Krivapete enduru, prijave na Matadown, Trans Julius še 1x, makadamski Pasji dnevi, pony za Flisarja, novi pumptracki in festival Blidinje.

Virtič in Pirš v avstrijski DH seriji

Avstrijci so dirkali navzdol! Minuli konec tedna na Semmeringu v okviru serije Austrian Gravity Series, prišlo je veliko ljubiteljskih spustašev in nekaj najhitrejših avstrijskih profijev. Odlično sta se odrezala slovenska predstavnika – Aleš Virtič (Bikestore.cc) je bil v soboto 4. za Kolbom, Tetzlaffom in Mauserjem, v nedeljo pa mu je za dobro sekundo ušel le Kolb, številka 32 na svetu. Žan Pirš (Sinter Brakes Team) je med mladinci v soboto zmagal, v nedeljo bil drugi. Več na lines-mag.at.

Na naslovni fotografiji je Aleš Virtič, foto Lukas Moser/Lines Mag. Na zgornji pa Aleš & Žan, foto Peter Pirš.

Krivapete s Kamplci

Enduro fronta se je odprla na dirki Krivapete za serijo Triveneto Enduro in prvenstvo Furlanije-Julijske krajine, tik za mejo. Med člani je zmagal Davide Dal Pian pred Avstrijcem Matthiasom Stonigom in rojakom Lorenzom Terlicherjem, naš Tim Jež žal ni prišel do cilja. Po 4. mestu po prvih dveh etapah je imel v nadaljevanju težave z verigo in na koncu s polomljenim menjalnikom. Sta pa v svojih veteranskih kategorijah na stopničke stopila njegova kolega iz Kamplc racing teama Blaž Černigoj in Sebastjan Stres. Vrstni redi.

Matadown – prijave

Prijave za Matadown, dirko s skupinskim štartom z Matajurja, ki bo 9, avgusta, se odprejo vsak trenutek. Razpis in povezava na prijave na www.sloenduro.com/matadown-2020

Trans Julius še enkrat

Vesna Stanić o Trans Juliusu in gradnji poti za stran pokrovitelja gripworld.si.

Pasji dnevi 2020

Zdaj tudi uradno s FB dogodkom: makadamkarski dogodek Dogs Gravel Days – Pasji dnevi 2020 v sodelovanju DEŠ Fleš in pivovarne Reservoir Dogs bo potekal od 28. do 30. avgusta, izhodišče bo v gostilni v Lokvah. Po Trnovskem gozdu bosta potekali trasi dolžine 50 in 100 km, glavna reč pa bo v soboto.

Pony za Filipa

Filip Flisar išče pony kolo zase – za letošnji Red Bull Goni Pony, ki bo 5. septembra! Z močnejšo gonilko in preklopom, seveda. Beri na redbull.com.

Novi asfaltni valovi

Alliance ASE so zaključili gradnjo asfaltranega pumptracka v Cerkljah na Gorenjskem, največji na Gorenjskem je. Zaključujejo v Braslovčah, štartajo v Zgornji Kungoti … www.enteralliance.com

Festival Blidinje

Takole pa so opravili z drugim festivalom Blidinje v BiH. Poroča bikemagazin.info.

Sledite nam