6. maja 2020

Prireditelji XC dirk potrdili, da se grejo tudi v drugih terminih, kočevski festival drugo leto, online do-usposabljanje KZS, novi odlok o treningih in tekmovanjih, Goni Pony konec poletja, nova bikegalaxy.si, Runda vštric z Borom, Zagorje pumpa, foto natečaj SiDG …

SloXcup 2020 bo!

Domača serija tekmovanj v krosu SloXcup zaenkrat le na Instagramu sporoča, da letošnji pokal bo! Prav vsi prireditelji so namreč potrdili, da bodo dirke izvedli v poznejših terminih.
Težava serije je, da bi po prvotnem koledarju 6 od sedmih dirk izvedli že do 21. junija, če ne štejemo še dveh dodatnih za mlade: SloXcup: Koledar za leto 2020
Prireditelji XCO Samobor, mednarodne dirke na Hrvaškem, na kateri bi SloXcup moral gostovati 14. junija, so prav danes objavili, da se selijo na 27. september.

Naslovna fotografija Prijavim.se

Flow Bike Fest 2021

Festival Flow Bike Fest Kočevsko, ki bi moral imeti premiero 23. in 24. maja letos, ima nov termin: 22. in 23. maj 2021. Dogodek na FB.

Bodoči strokovni delavci 1

Učitelji/vaditelji/vodniki/trenerji gorskega kolesarstva se boste lahko od jutri dalje do-usposabljali na spletu. Prvi modul z naslovom Športno treniranje: teorija in metodika je verjetno razlog, da ste šli v ta program, saj se mu reče Strokovni delavec 1 – Športno treniranje Kolesarstvo – Gorsko, Kolesarstvo – BMX. Objava na kolesarska-zveza.si.

Trening pod korono

Še ena iz KZS: na svoji strani povzemajo čisto svež Odlok o pogojih za izvajanje športne vadbe za registrirane športnike in organizacijo športnih tekmovanj v obdobju obvladovanja epidemije COVID-19. Tudi o prireditvah. Beri na kolesarska-zveza.si.
Članek na to temo na Prijavim.se.

{loadposition inside}

S ponyji na Vršič konec poletja?

Prireditelji Red Bull Goni Pony še vedno upajo, da bi letošnjo prireditev, ki bi sicer morala biti 6. junija, lahko izvedli konec poletja. Zgodba o vseh dosedanjih na redbull.com.

Dve iz Galaksije

Agencija bikegalaxy ima čisto novo spletno stran na že znanem naslovu bikegalaxy.si. Hkrati so razpisali tudi kolesarske delavnica, za vsakogar se kaj najde.

Vštric z Borom

Izmed pisanja na Rundi tokrat izdvajamo intervju z Borom Čehom – kurirjem, dirkačem, umetnikom … Beri na runda.si.

Zagorje pumpa

Pumptrack Zagorje je odprt! www.facebook.com/pumptrackzagorje

Foto natečaj SiDG

Družba Slovenski državni gozdovi do 18. maja na Instagramu in Facebooku zbira fotografije z motivom pomladnega gozda. Zakaj pa ne s kolesi ali kolesarji? Razpis na sidg.si.

Dve bližnji avstrijski otvoritvi

Bike park Peca je otvoritev z 21. maja prestavil na 30. junij. Bolj optimistični so v Schladmingu, saj so otvoritev parka, ki so ga povsem na novo začeli graditi že lani, napovedali za 29. maj.

Se vidimo jeseni

Pri TV Maribor so se pred minulim vikendom spomnili na prestavljeno dirko svetovnega pokala:

Sledite nam