17. avgusta 2011

Rutar in Pandur po Pili še vedno v deseterici evropske DH serije iXS. Vesel zmagovalec nočnega XC v Grožnjanu. Rokova XC Klana. V Gradcu EP za mlade gorskem kolesarje. Z zamudo: AJ Šmohor. Pa še video DH Pila.


iXS Pila: Še vedno visoko v točkovanju pokala

Predzadnje dirke evropskega pokala v spustu iXS sta se izmed Slovencev udeležila le Žiga Pandur in Nejc Rutar. Člana ekipe Unior Tools Team sta nastopila solidno, vendar s slabšima uvrstitvama, kot smo jih vajeni v letošnji sezoni. Žiga je bil 31., Nejc pa 34., kar pa je bilo še vedno dovolj za ohranitev položaja v prvi deseterici skupnega seštevka. Dirko pred koncem je Nejc tretji, Žiga pa je napredoval na 9. mesto. Proga v Pili je bila zelo prašna in v slabem stanju, ali kot je povedal Nejc: “Nič posebnega se ni dogajalo v moji vožnji, v zadnjem delu proge sem se le stalno zatikal.”
Druga polovica ekipe Uniorja je odnesla precej slabše – Harry Heath je po težavah z želodcem dirko raje preskočil. Maria Michalogiannaki pa je na petkovem treningu padla, rentgenski posnetek je pokazal zlom ključnice. Maria je medtem seveda odpotovala domov na počitek, celotna ostala ekipa pa bo konec tedna nastopila na zadnji dirki svetovnega pokala v Val di Sole.
Dirko v Pili, na sicer domačem terenu nekdanjega zvezdnika spusta Corrada Herina, sta dobila Florent Payet in Miriam Ruchti.
Na uvodni fotografiji Florent Payet, foto Thomas Dietze.
Na dnu Tahitrih še video posnetek proge z glave Žige Pandurja.
www.ixsdownhillcup.com

Nočni Grožnjan
V soboto so prireditelji iz BBK Grožnjan v hrvaški istri ponudili nočno dirko v krosu, ki je delno potekala po osvetljenih ulicah starega mesteca, delno pa po terenu, kjer so udeležencem pot osvetljevale njihove svetilke. V dobro uro dolgi dirki je skupno zmago odnesel slovenski evteran Peter Vesel (Uni team) pred Istranoma Veljkom Brajkovićem in Klaudiom Medico. Vrstni redi

XC Rokova Klana
Nedeljskega krosa Rokova XC v Klani nad Reko se je udeležilo nekaj slovenskih kolesarjev. Med člani Nejc Černilogar (KK Završnica) ni bil kos močnima Đaniju Simčiću in Filipu Turku, končal je na tretjem mestu. Boštjan Hribovšek (Calcit bike team GT) je bil 5., Urban Ferenčak (Torpado Surfing Shop) 6., Matic Pirš (Calcit bike team GT) 7. … Pri mladincih sta Luka Vrankar in Rok Korošec (oba Calcit bike team GT) morala prepustiti zmago Robiju Šujeviću in se zadovoljiti z 2. in 3. mestom. Pri U17 so stopničke zapolnili kolesarji EnergijaTeam.com: Blaž Kadivec, Luka Mihalič in Matej Berger. Njihov klubski kolega Janez Dejak je dobil dirko amaterjev. Vrstni redi

EP tudi za mlade
Te dni se v Gradcu na avstrijskem Štajerskem odvija evropsko prvenstvo v gorskem kolesarstvu za mlade do 17 let. Da, vsako leto imajo nekaj, tokrat so si prvenstvo takorekoč izmislili in dobili žegen evropske zveze, saj je prvenstvo prvič. Na prvenstvu nastopa tudi slovenska ekipa, več o tem v reportaži po prvenstvu. Zenkrat za tople informacije pobrskajte na www.bike09.at

XC A-J Šmohor
Pozabljeno prejšnji teden … kros serije Alpe-Jadran v Šmohorju na avstrijskem Koroškem 7. avgusta. AJ je postal pokal v vzponu! Slovenske stopničke: Tine Zupan (KRK Sova Scott) zmagovalec pri tavelikih veteranih; Franc Hafner (Bambi) pri tavelikih nelicenciranih; Matic Pirš pred Domnom Vogrinom (oba Calcit bike team GT) pri U23, pa nikogar za njima; Domen Vogrin (Sloga 1902 Idrija) pri eliti za Silviom Wieltschnigom, pa nikogar za njima; ter Blaž Govekar (Orbea Geax) 2. pri U15.
Do konca sta zdaj še dve dirki v Avstriji (da, kar sproti jih dodajajo, zato jih tudi v našem koledarju ni, pa še vzpona sta).
Koledar
Vrstni redi

Za konec pa še video proge v Pili z glave Žige Pandurja

Sledite nam