Ride Loose Riders Wheelbase Freestyle Giant Ciklo Centar
25. aprila 2012

Testni dnevi Specialized NM, Ce, NG. Štart Koroškega pokala. Jutri se v Idriji začne OKI. Za nami MTB-O v Sl. Gradcu. Reviji: Sokol 4/5, Bicikel 4. Video trojček: Cec na tleh v Trbovljah; enduro Italija in enduro Irska.

Uvodna fotografija tokrat sodi k predzadnjemu videu: Robert Kordež nad Ligurskim morjem, foto superenduromtb.com

Testni dnevi Specialized
Uvoznik za kolesa Specialized je objavil datume testiranj v maju ter seznam testnih koles. Testni tovornjak bo imel znova tri postaje, tokrat v Novem mestu v JB Centru (5. in 6. maj), v Celju v Specializedovi konceptni trgovini BL Šport (9. in 10. maj) ter v Novi Gorici pri Djaku (12. in 13. maj). Testiranje bo potekalo podobno kot v prejšnjih letih, tisti z rezervacijo imajo prednost pred naključnimi obiskovalci. Na voljo bo preko dvajset koles, med za nas zanimivimi bo cela vrsta 29erjev: S-Works Epic 29, Camber Expert Carbon 29, Stumpjumper FSR Expert 29, Stumpjumper HT Expert 29 in Carve Pro 29. Za zdaj je na seznamu samo eno kolo s 26-palčnimi platišči in sicer Enduro EVO. Seznam se lahko še spremeni, za več informacij pa obiščite spletno stran Factory Store.

Štart Koroškega pokala
Z vzponom na Cvitrško sedlo nad Trbonjami se je v soboto začel letošnji Koroški pokal. Velesila v vzponu ostaja Ganesha, saj sta bila na vrhu prva Iztok Dogša med moškimi in Špela Škrajnar med ženskami. Vse preizkušnje Koroškega pokala najdeš tudi v našem koledarju (če le ne iščeš kategorije “Vzponi”). Več in fotogalerija

Jutri štart OKI
Primorska veja serije otroških kolesarskih izzivov se začenja jutri (četrtek) v Idriji. Koledar na oki.cult.si še raste.

MTB-Orientirani
Edina slovenska preizkušnja v orientaciji na gorskih kolesih je bila minuli konec tedna v Slovenj Gradcu. Z njo se je začel tudi slovensko-hrvaški pokal. V seštevku dveh dni tekmovanja so bili najuspešnejši predstavniki Avstrije in Rusije – pri članih je zmagal Avstrijec pred Rusom, pri članicah obrnjeno. Domačo čast so v elitnih kategorijah najbolje branili Iztok Vidovič na 6., Grega Andrejc na 7. in Maja Zavrl med damami na 8. mestu. Pri članih se je poskusil tudi nekdanji XC reprezentant Matej Pistor in zasedel 10. mesto.
V drugih kategorijah so domačimi večkrat prišli tudi na stopničke. Več v forumu ok-sg.si

Sokol april/maj
Za razgibano MTB naslovnico (foto Grega Stopar na La Palmi) med drugim:
– Shimano 2013 – več elektronike in več za gravitacijo
– Uroš Ložar predstavlja domžalski klub Energijateam.com
– Na treh straneh o kolesarskih torbah, od torbic do tooorb
– Preskušeno popotno MTB kolo Scott Venture 40; trdak Nakamura Comp Lite za 5 centov manj kot jurja;
– Uroš o komponentah v slogu “pimp my bike”
– Izlet na Limbarsko goro (nič o tabli proti mtb?)
– Denis Cindro z reportažo z Monte Grappa nad Padsko nižino (kje ni table proti mtb)
– S ceste špecjalka Cult Ventus in nekaj o letošnji Franji
– Pa nekaj o pohodnih čevljih ter šotorih, spalkah, blazinah …
– Na drugi strani revije, kjer pišejo o zdravju, pa o železu v prehrani in o pijači za razstrupljanje telesa.

Bicikel 04
Očitno so nam ta mesec iz nabiralnika ukradli oba izvoda slovenske kolesarske revije. Vsebina je tukaj.
Kako (gorsko)kolesarsko nerazgledan moraš biti, da napačno zapišeš priimek možakarja, ki je na 10. mestu naše na hitro sestavljene lestvice največkrat omenjenih gorskih kolesarjev vseh časov (po zadetkih za Googlu)?
Lestvico objavimo na naši facebook strani, dodaj če smo pozabili koga z več kot 100.000 zadetki.

Video trojček

Kako je Jan Cestnik izgubil kar nekaj časa v finalu DH Javor

O prvem italijanskem superenduru “pro” smo že pisali, tu je video, celo z nekaj slovenščine. Ne glej, če se jutri odpravljaš na Gardo, da ti ne bo žal, da se ne pelješ malo (pravzaprav kar dosti) globje v Italijo.

Ko smo že pri mednarodnem enduru, še prijeten video s prve tovrstne preizkušnje na Irskem, na katerem sta uspešno nastopila tudi člana ekipe Unior Tools Team.

Freestyle zaposluje
Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders Freestyle Giant
Sledite nam