Freestyle dostava
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
20. julija 2011

V večini držav severne poloble kronani državni prvaki v krosu, ponekod tudi v spustu. Če znaš malo francosko in imaš čas v avgustu, te čaka delo v MTB Galaxie. Jutri Šiška Cruise. Maraton Salzkammergut z vrsto Slovencev, tudi na 211 km. Video 50/50, drugi teden.


Novi prvaki so …

Minuli konec tedna so tako kot pri nas tudi v večini drugih držav severne poloble dobili nove državne prvake v krosu, ponekod pa tudi v spustu.
Preletimo nekatere članske prvake v XCO:
Hrvaška: Andrea Kiršić in Filip Turk
Avstrija: Elisabeth Osl in Karl Markt
Kanada: Catharine Pendrel in Max Plaxton
ZDA: Georgia Gould in Todd Wells
Švica: Nathalie Schneitter in Florian Vogel
Na Finskem je Matti Lehikoinen s postankom pred ciljno črto odstopil naslov v spustu Tonyju Bergu, saj si ne želi nositi klasičnega dresa državnega prvaka. Njihova zveza namreč še ni sprejela spremembe, ki v gravitacijskih disciplinah kot dres prvaka priznava državno zastavo na levem rokavu, kot je letos že v navadi v številnih državah, tudi pri nas.
Vsi prvaki
Več o hrvaškem prvenstvu v krosu, kjer je odločitev med člani padla v zadnjem vzponu, na bicikl.com

Na uvodni fotografiji prva trojica članov hrvaškega prvenstva v Sv. Martinu na Muri, od leve: Zvonimir Pokupec, Filip Turk in Sanjin Sirotić. Foto BBK Šišmiš.

Služba v galaksiji
Bi kdo rad preživel mesec dni v francoskih Alpah in bil za to še plačan? MTB Galaxie, ki ga tržijo naši Bovčani, potrebuje pomoč. V Puy Saint Vincentu razpisujejo prosto delovno mesto v izposojevalnici koles do konca avgusta. Začetek takoj, delovnik je 7-urni, prosta je vsaka sobota. Pogoj je aktivno znanje angleškega in vsaj pasivno znanje francoskega jezika ter osnovno znanje popravila koles. Plača znaša 800 evrov mesečno, prenočišče je zagotovoljeno.
Več informacij (kar v slovenskem jeziku) pri Macu na email ali na telefonskih številkah 041 553 675 ali 0033 643 154 388.

Šiška Cruise – skoraj “moto” zbor
Če si usekan-a na kolesa, obstaja dobra možnost, da imaš med kolesi tudi kakšnega uličnega cruiserja, morda celo spimpanega. Ker so takšna kolesa že skoraj kot motorna, se lastniki tudi včasih družijo na zborih, podobnih motorističnim. Šiška Cruise vabi na zbor lastnikov cruiserjev, lowriderjev in podobnih čudežev na dveh  kolesih, ki bo jutri (v četrtek) od 18. ure dalje v Lepi žogi na Celovški 43 v Ljubljani – prav tam, kjer je svoj rojstni dan praznoval mtb.si. Le da tokrat ne bodo brenkali Šank Norris temveč malce bolj uglašeni surf rockerji Bitch Boys.
Dogodek na facebooku

Salzkammergut, naj avstrijski maraton
V soboto je bil v Bad Goisernu v Avstriji največji avstrijski mtb maraton, tudi eden večjih evropskih – Salzkammergut Trophy. Trije slovenski kolesarji so se pregrizli skozi najdaljšo, 211 km dolgo traso – najhitreje Aleksander Lupša (Ganesha team) na 103. mestu med 369 uvrščenimi oziroma 53. v drugi starostni kategoriji. Dobrih 13 ur dela, malenkost. Le deset mest za njim je bil v cilju Damjan Zupanc, malce pozneje pa še vedno v prvi dvestoterici Janez Bitenc.
Na manj ekstremni in bolj dirkaški 119,5 km dolgi trasi je bilo med 855 moškimi “finišerji” tudi Slovencev seveda še več.
Vrstni redi

Petdeset/petdeset v KrG
Alban Aubert, o čigar petdesetdnevni avanturi smo poročali prejšnji teden, je objavil video drugega tedna potovanja. Vmes so tudi posnetki iz Kranjske Gore.

on pinkbike.com

Freestyle dostava
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam