4. aprila 2012

Adijo Breakpoint, živijo Extrem Vital Specialized. Slovenski DH pokal brez dirke v Samoboru. Pristovnik te dni študira. Novo v koledarju mtb.si. Tapridni gradijo. Fotograf Lah razstavlja. 3x video: XC Grožnjan, XC Premantura in X-Pukl.

Extrem Vital na Celovški v Ljubljani
Na ljubljanski Celovški cesti ni vrat odprla ŠE ENA kolesarska trgovina temveč se je nekoliko spremenilo pročelje in vsebina obstoječe. Trgovine Breakpoint namreč na številki 59 ni več, od ponedeljka je tam Extrem Vital Specialized Store, uradna otvoritev še sledi. Poleg izvirne trgovine pod tem imenom v Puštalu pri Škofji Loki je to njihova druga trgovina, status franšize pa ima manjša trgovina v Luciji.
Ime pove, da bo na Celovški poudarek na izdelkih kolesarskega velikana Specialized. Koles GT tu ne boste več našli, zdaj tu najdete še beemikse We The People. Od opreme in oblačil še večina iz dosedanje ponudbe veletrgovca Factory Store, dodatno pa še znamke Maloja, Fox Head, POC, DaKine, 5.10, Kraft … “Trgovina se še polni, najbolje založena ostaja naša baza v Škofji Loki,” pravijo na Celovški. Aja, pa RokK je še vedno za pultom. Več kmalu na www.extremevital.com

Slo DH pokal minus DH Samobor
Dirke v spustu v Samoboru na Hrvaškem, ki bi morala biti 9. septembra, prvič tudi kot del slovenskega pokala, ne bo. Razlog: težave z dovoljenji. Ali bo Pokal Slovenije ostal s petimi dirkami ali pa bodo morda točke podelili tudi na DP na Javorniku, še ni odločeno.

Pristovnik malo več študira
Te dni imamo enega slovenskega tekmovalca v krosu manj. Blaž Pristovnik (Orbea Geax) je prejšnjo sredo ravno po izidu Tahitrih objavil, da ima (lepo) zlomljeno ključnico. Tako lepo, da je v takšnem stanju še solidno nastopil na dirki v Langenloisu prejšnjo nedeljo. Padel je namreč prav tam pri treningu dan prej, pa so ga vrli klubski kolegi (predvsem eden …) prepričali, da ni hudega, naj le stisne zobe in gre na štart … Blažev blog

V koledarju mtb.si
Razen tega, da smo prečrtali DH Samboru, smo v zadnjih dneh v koledarju mtb.si dodali kategorijo Slovenija – enduro, datum napol našega maratona Kras ter kup izbranih prireditev pri naših sosedih (in še kakšno malo dlje).

Tapridni
Lep povzetek graditeljskih naporov širom v Slovenije v tej (do nedavnega) sončni pomladi na blogu strani bike-park-slovenia.com.

Fotografije Roka Laha na razstavi
Še nekaj tednov je v mariborski Pekarni na ogled fotografska razstava Roka Laha na temo dirt parka v Novi vasi. Prireditev na fb

Video, trojni spored

1. Tudi XC video je lahko kul. To dokazuje tale s finala zimske lige v Grožnjanu. 5 minut dobre akcije in … džeza! Žal le na fb brez možnosti vgraditve.

2. Zelo gledljiva produkcija nedeljskega krosa v Premanturi, dobra akcija na razgibani progi.

3. Nedavni “Pukl X” na Mariborskem Pohorju zdaj v videu, kolesa in snežni pripomočki.

Sledite nam