11. decembra 2013

Mezgec najhitrejši na 4. dirki ciklokros pokala, Tanja športnica Ljubljane, novi člani OGK so … Tilen Frank je BMX trener UCI, SloEnduro tudi v 2014 meri s čipi, Chef si spere pesek iz lukenj in povzame Tunizijo.

CX Kranj
Na sobotni četrti dirki pokala v ciklokrosu je končno slavilo kolo namensko kolo. Po dveh zmagah Mateja Lovšeta in eni Boštjana Hribovška je bil na in ob kranjskem velodromu v kategoriji moških od 19 do 40 let najhitrejši Luka Mezgec (Argos Shimano) pred Rokom Korošcem (Calcit bike team) in Primožem Obalom (Turbo Tropovci).
V razvrstitvi serije vodi Lovše (123 točk) pred Hribovškom (119) in Janom Tratnikom (Tirol, 98), Mezgec je z le dvema nastopoma zgolj na 11. mestu.
Naslednja dirka bi morala biti v soboto 21. decembra v Novi Gorici, pa je odpovedana (tako da bodo lahko tam v miru odprli skejtpark, medtem ko gremo mi na predbožično turo na Obalo). Tako se na ciklokrosu spet vidimo 11. januarja v Tišini, finale bo teden dni pozneje na Primorskem.

Vrstni redi in razvrstitve v pokalu
Fotogalerija

Na uvodni fotografiji Luka Mezgec minulo soboto v Stražišču pri Kranju. Se mu kar pozna, da je v nizozemski ekipi! Foto Frane Kranjec/prijavim.se.

Tanja Žakelj športnica Ljubljane
Zmagovalka svetovnega pokala v gorskokolesarskem krosu je postala športnica mesta Ljubljana za minulo leto, pri moških je ta čast pripadla kanuistu Benjaminu Savšku, bronastemu na SP. Tanja je seveda članica ljubljanskega kluba KD Rajd. Novica na Sportalu

Novi člani OGK
Odbor za gorsko kolesarstvo in BMX ima dva nova člana. V nedeljo so predstavniki klubov v Kamniku pred podelitvijo namesto preminulega Gorazda Stražišarja in Jerneja Sobočana, ki je izstopil zaradi obveznosti v tujini, izbrali Nino Homovec (Orbea Geax) in Miha Jakopiča (KD Rajd). Nov je tudi član sodniške organizacije v odboru, namesto Mateja Lebana bo odslej v odboru Andrej Fideršek.

Tilen je trener UCI
Tilen Frank je po novem izprašan in potrjen trener BMX kolesarstva prve stopnje, usposabljanje in izpit je opravljal na Češkem pod okriljem Mednarodne kolesarske zveze (UCI). Sicer že v oktobru, a zdaj ima tudi diplomo. Čestitamo!
Ko smo že pri Tilnu, mariborska proga je suha in vozna, v soboto gostijo delavnico. Dogodek na facebooku

SloEnduro ostaja na čipih
Delovna skupina za slovenski enduro pokal je minulo soboto nad Ajdovščino uspešno preskusila dva napredna sistema za merjenje časa s čipi proizvajalca SPORTIdent. Popolno, dosti priročneje od orientacijskih čipov iz minule sezone, pravijo! Tudi v 2014 se bo čase na SloEnduru merilo s čipi.

Tunizija
Matej Zalar iz tunizijske puščave, povzetek in obsežna galerija na bicikel.com

Sledite nam