23. avgusta 2017

Še en tlačilni poligon, BMX Race Ljubljana na TV, Virtič v Innsbrucku, MBK SportR.si v Švici, Peršak na Crankworxu, vikend Jeklenih, Pekoll gre v pokoj … in aktualnih devet.

Pumptrack številka _?

V Sloveniji je nastal še en pumptrack. Tokrat so obogatili športni park na Ravnah na Koroškem. Asfaltni poligon je delo skupine Alliance ASE. Več izveš na facebooku

Naslovno fotografijo smo si sposodili na facebook profilu Kolesarskega kluba Ravne na Koroškem.

Počasna zakonodaja

Blaž Močnik je podpisan pod odličen članek v Delu, ki nosi naslov Zakonodaja se prepočasi prilagaja trendom. Kolesarski turizem, kolesarske poti … na delo.si.

Virtič v Innsbrucku


Aleš Virtič je na nedavni dirki v spustu v Avstriji zasedel 7. mesto in to v slogu Aarona Gwina in Neka Mulallyja – brez verige. V videu ga opaziš na 41. sekundi.

BMX Race Ljubljana

Dvodnevna dirka je dobila svoj prostor tudi v večernem dnevniku na RTV Slo. Prispevek si lahko na 4d.rtvslo.si ogledaš od 7. minute in 40 sekund dalje. 

MBK SportR.si

Najboljši mladinci iz kluba so se odpravili v švicarski Basel na dirko pokala Proffix Swiss Bike, ki šteje tudi za točke UCI v juniorski kategoriji. Najbolje se je z 31. mestom odrezal Matevž Govekar. Miha Klemenčič je bil 49., na 51. mesto med 89 mladinci pa se je uvrstil Matjaž Lozar. Vrstne rede najdeš tukaj.

{loadposition inside}

TrnDURO


Team RODEO te vabi na rekreativno gorskokolesarsko enduro preizkušnjo v zaledju Reke.

31. jekleni

Ta vikend tudi legendarni Triatlon jeklenih v Bohinju. Med prijavljenimi posamezniki najdeš kar nekaj imen gorskega kolesarstva: Križnič, Udovič, Kukovič, Tavčar … Preveri na bohinj.si, če imaš čas pa pridi navijat! 

Peršak na Crankworxu

Vid Peršak (Team Dorrong Enduro) se je po dirki svetovne serije v enduru v kanadskem Whistlerju udeležil tudi festivala Crankworx. Na Air DH je zasedel 28. mesto med več kot 100 nastopajočimi v kategoriji elite. V dirki na pumptracku pa je izpadel v 1/16 finala. Vrstni redi Crankworx DH.

Pekoll gre v penzijo


Avstrijski veteran, “Kid from Schladming”, spustaš Markus Pekoll gre v dirkaški pokoj. Razloge za to odločitev ti našteje v videu.

S kolesom na teran

Kolesarski izlet v sklopu festivala Kroufe bo potekal v nedeljo 27. avgusta. S štartom ob 9. uri v Dutovljah. Več informacij na facebooku

S kolesom do slovenskih jezer

Manca Korelc se je odločila, da s kolesom ali peš obišče vsa slovenska jezera. In koliko jezer je pri nas? Med 900 in 1300! O Mančinem podvigu preberi na 24ur.com

Biciklijada Terra Albona

24. septembra se lahko podaš na rekreativno kolesarsko avanturo s pridihom gastronomije. Kje? V Labinu, kjer pripravljajo dve različni trasi – 25 in 35 kilometrov. Preberi na istra-bike.com.

Dva naslova v Črn trn

Ajdovski kolesarski klub je bogatejši za dve majici državnih prvakov v disciplini BMX Race! Na nedavno končani dirki BMX Race Ljubljana, sta naslov najboljših osvojila Nik Prek in Tim Rovtar. Več izveš na lokalne-ajdovscina.si

BSX Racing Team s štirimi

… naslovi državnih prvakov v disciplini race! Najboljši iz mariborskega kluba so bili Miha Čeh, Staš Lukić, Viktor Jarc in Gregor Palčnik. Več na facebook profilu BSX Racing Team

6. Kozarski maraton

Minil je še en maraton, zaznamovan z blatom in dežjem, štel pa je za državno prvenstvo BiH. Dve dolžini proge – 72 in 48 kilometrov ter kljub slabemu vremenu zadovoljni obrazi tekmovalcev. Poročilo in vrstni redi na bikemagazin.info

Suva Extreme Challenge

V Niškoj Banji se je odvil prvi Suva Extreme Challenge, ki je pod eno streho združil gorski tek in gorskokolesarsko dirko. Gorski kolesarji so imeli na voljo dve različno dolgi trasi. Več informacij pa izveš na tem mestu.

Sledite nam