4. maja 2010

Uspeh BMX veterana Jerasa v kategoriji cruiser masters. Šmihelski kros Mugerliju. Risi na Cultih. VEB zaposluje. Odpovedan iXS Cup Švica. Pognali tudi park Javornik + Odpor 2010. Porson bloga. Nov A2U Brezovica. Brez Downtown DH Reka. BMX video Vagrant. Filma Shredbox ne bo. Dalmatinski DH.

Jeras v vodstvu v Perugii

Jeras v vodstvu v Perugii

Jerry na drugem mestu v novem reprezentančnem dresu

Jerry na drugem mestu v novem reprezentančnem dresu

Luka Kljun v zraku v modrem in zelenem sredi skupine

Luka Kljun v zraku v modrem in zelenem sredi skupine

Neostra, a v pravem trenutku - v Šmihelu Mugerli v cilju tik pred nasmejanim Lovšetom (foto Bojan Jurjevčič/ŠKTD Šmihel pod Nanosom)

Neostra, a v pravem trenutku – v Šmihelu Mugerli v cilju tik pred nasmejanim Lovšetom (foto Bojan Jurjevčič/ŠKTD Šmihel pod Nanosom)

Risi si že brišejo sline nad dvema Cultoma (foto Arsen Perič/Ekipa)

Risi si že brišejo sline nad dvema Cultoma (foto Arsen Perič/Ekipa)

Porson na naslovni fotografiji svojega novega bloga (foto Peter Fettich)

Porson na naslovni fotografiji svojega novega bloga (foto Peter Fettich)

Jerry drugi na EP
Našo BMX reprezentanco je minuli vikend na tretji in četrti dirki evropskega prvenstva v Peruggii v Italiji proslavil veteran Tomaž Jeras – Jerry, ki je v nedeljo osvojil drugo mesto v kategoriji cruiser masters 30-39 let. Na isti progi je pred tednom dni zmagal v italijanskem pokalu.
Odpravo je tokrat vodil spustaš Rok Jurca, že na sobotnem treningu pa so izgubili Tilna Franka, ki je grdo padel in si poškodoval ramo. A se poškodba na srečo ni izkazala za resno, tako da Tilen že jutri odpotuje v Kopenhagen, kjer bo kot prvi Slovenec nastopil na dirki svetovnega pokala BMX superkrosa!
Nastopala sta še Ribničana Luka Kljun (dečki 13-14 let) in Lovro Dejak (mladinci).
Novica na strani KZS >>

Šmihelski kros, devetič
Minuli petek je 9. kros v Šmihelu pod Nanosom je dobil Matej Mugerli za pol dolžine kolesa pred Matejem Lovšetom (oba Uni-FBI), tretji je bil Matjaž Budin (MBK Orbea). Z “elito” (prazaprav med moškimi vaške kategorije od 21 do 30 let) se je tokrat moral meriti tudi najboljši amater Boštjan Hribovšek (Calcit) in odrezal se je odlično, saj je osvojil 4. mesto, 5. je bil Luka Vodopivec (MBK Orbea). potem pa je na cilj 16 km dolge preizkušnje prifrčal že zmagovalec med dečki do 15 let Peter Zupančič (Calcit), za njim prvi med mladinci od 16 do 20 let Sašo Trebušak (Calcit) itd. Najhitrejša dama je bila Ana Zupan (Energija Domžale).
Nastopilo je 87 kolesark in kolesarjev.
Vrstni redi >>

Risi za nagrado na Cultih
Slovenski hokejisti so si z zmago na SP divizije I, skupine B, zagotovili ponovni vstop v elitno divizijo, za nagrado pa bodo prejeli tudi kolo kolesa Cult po lastni izbiri. Za njihovo telesno pripravljenost v naslednji sezoni se tako ni bati, pa še kakšno novo brazgotino bo kdo dobil, da se ne bodo hvalili le s tistimi z ledu.
Vsak član reprezentance si lahko izbere tip in model kolesa po svoji želji, glede na velikost uspeha pa bodo izbirali med kolesi višjega cenovnega razreda. Pri Cultu bodo vsakega reprezentanta izmerili in mu svetovali pri izbiri, prav vsako kolo pa bo nato sestavljeno po meri in željah posameznega hokejista. Seveda bodo kolesa tudi priložnosti primerno grafično označena.

VEB Company zaposluje
Iz trgovine VEB Company so nam sporočili, da iščejo novega prodajalca/serviserja za delo v trgovini na Litijski v Ljubljani. Nudijo zaposlitev za določen čas (preizkusna doba) z možnostjo podaljšanja za nedoločen čas. Svoje ponudbe in morebitna vprašanja oddajte v trgovini na Litijski cesti 12a v Ljubljani ali pošljite na email.

Šli so pogledat na (švicarsko) uro
Smola za udeležence prve dirke švicarskega pokala v spustu iXS Cup, med njimi so bili tudi člani slovenske ekipe Unior Tools Team. Zaradi izredno slabih vremenskih razmer na gori Tamaro nad Luganom, prizoriščem SP leta 2003 so tekmo odpovedali. K odpovedi je pomagalo tudi to, da je proga zelo visoko na gori, s ciljem pri srednji postaji gondole, v slabem vremenu pa ni mogel leteti reševalni helikopter.

Dela tudi Javornik (+ Odpor)
Bike park Pohorje in Fun bike park Kranjska Gora sta odprla vrata na začetku praznikov, Bikepark Javornik pa na koncu, v soboto 1. maja (takoj v nedeljo so ga zaradi vremena spet zaprli). Obratoval bo za vikende in praznike od 10. do 17. ure. “Cene vozovnic so enake lanskim, pripravljamo pa novo tekmovalno DH progo, ki bo nared do sredine maja,” pravi šef Seba Stres.
Sicer smo spregledali, ker so objavljali bolj lokalno, ampak Kamplci so tudi letos izvedli multišportno tekmovanje The Resistance (hoja, spust z bordom ali smučmi ter dve kolesarski etapi). Zmagal je Jakob Koruza s časom nekaj manj kot uro in 20 minut, sledila sta Denis Lipušček in Stres osebno. Več izveš v njihovem forumu >>

Porson bloga
Jan Porič je zagnal svoj blog na naslovu janporic.blogspot.comObjavljal bom novice z bike scene, s tekem in treningov, kaj počnem, kaj s snemanj oddaje ŠKL in na splošno, kaj mi kej dogaja,” pravi Porno. Njegov film kmalu na spletu.

Nov A2U na Brezovici
Kolesarska trgovina A2U je odprla svojo tretjo poslovalnico na Brezovici pri Ljubljani – lahko zdaj rečemo tudi uradno, ko so jo objavili na svoji spletni strani.
Že prej pa je to “verigo” zapustil njen “prvi imbus”, nekdanji mehanik cestne reprezentance Andrej Sajovec, ki ga zdaj najdemo v Trbojah pod njegovo lastno znamko AS Art.

Letos brez spusta na Reki
Lani zelo posrečene jesenske ulične dirke v spustu na Reki letos žal ne bo, je v imenu prirediteljev iz kluba BK Veli Vrh sporočil Marko Menalo. Odpovedi je botroval splet neugodnih okoliščin, dirko pa si želijo spet prirediti prihodnje leto. Bienalno!

Video: Vagrant
Luka Urbac (Scarecrow) je objavil prvi del svojega novega filmskega projekta Vagrant s posnetki BMX furanja na Hrvaškem in v Sloveniji. Prvi del je uvod v to, kar bomo videli v naslednjih. Nadaljevanje naj bi sledilo čez teden dni.
Poglej na Vimeu >>
Poglej na Facebooku >>

Shredboxa ne bo
Slabša novica pa prihaja od ustvarjalcev drugega hrvaškega filmskega projekta The Shredbox. V zelo obetavnem DH/frirajd/fristajl napovedniku smo uživali lansko jesen, potem pa je šlo (finančno, sponzorsko …) vse v franže. Res škoda. Tema na Tabli s povezavami na napovednike >>

Dalmatinski DH
Spust se je prijel tudi v Dalmaciji, kjer so izvedli “prvenstvo Dalmacije” na novi progi Bitelići. Več na Dropbike >>

Sledite nam