4endurance sis 1
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
10. avgusta 2010

V septembru na Pohorju frirajd kamp s Trondom Hansnom. Orbea uspešna na XCO C1 na Madžarskem. BMX DP oktobra. Dvanajstič okoli jezera. XCM Bükk. Dvodnevna srbska avantura.

Trond Hansen bo poletel nad Pohorjem

Trond Hansen bo poletel nad Pohorjem


Bike park Pohorje vabi na kamp

Bike park Pohorje vabi na kamp


Cvet najhitrejših deklet v Salgotarjanu (foto Velo.hu)

Cvet najhitrejših deklet v Salgotarjanu (foto Velo.hu)


Pohorski fr kamp s Trondom
Razpis poletnega kampa s Slovakom Filipom Polcem ni uspel. Na jesen bodo v Bike parku Pohorje poskusili z bolj zvenečim imenom: v okviru Freeride kampa od 16. do 20. septembra prihaja tja norveški frirajd zvezdnik Trond Hansen.
Pokrovitelj kampa je Specialized (kolo z velikim S seveda jezdi tudi Trond), tako da bodo na ogled in v pokušino tudi kolesa letnika 2011.
Prireditelji udeležencem ponujajo različne pakete, od dnevnega z vozovnico za park, hrano in udeležbo na vseh dogodkih in žuru za 59 evrov do petdnevnega s polnim penzionom in vsem živim za 259 evrov. Od žara do internih tekmovanj, v središču vsega pa ti in Trond Hansen.
Specialized Freeride kamp s Trondom Hansnom >>

Tanji zmaga C1 na Madžarskem
Trojica iz ekipe MBK Orbea se je v nedeljo udeležila mednarodne dirke v krosu prve kategorije v Saglotarjanu na Madžarskem. Tanja Žakelj je zmagala med članicami pred domačinko Barbaro Benko in Slovakinjo Janko Stevkovo. Nina Homovec je bila peta z dobrimi 9 minutami zaostanka za Tanjo. Za dobrimi točkami UCI v žepu je domov potoval tudi Robi Kordež, ki je končal kot 8. med 39 uvrščenimi člani. Zmagal je Čeh Jan Škarnitzl.
“Proga je bila mokra in mastna, tako da je bilo treba iti tudi nekaj peš. Prišli smo naravnost na dirko, tako da proge nisem uspela spoznati in sem povedla šele v drugem krogu. Nisem se počutila najbolje, a je bilo dovolj za zmago,” je povedala Tanja.
“Presenetljivo dobro mi je šlo, saj sem šel na dirko povsem brez pričakovanj, ker sem pač lahko prisedel v kombi. A mastne proge mi ustrezajo in sem z uvrstitvijo zelo zadovoljen,” je povedal Robi, ki je za zmagovalcem zaostal 11 minut.
Tanja je že začela svoje desetdnevne priprave na Rogli z bivanjem v višinski hiši, Nina pa se je vrnila na priprave s športno četo Slovenske vojske v Planici.
Vrstni redi (PDF) >>

BMX DP oktobra
Prva dobra novica minulega tedna kar se koledarja tiče, je ta, da smo ugledali razpis za predzadnji pokalni spust. Ta bo prav takrat in tam, kjer je bilo načrtovano, 11. in 12. septembra na Ivarčkem, čeprav je bilo vmes že nekaj drugih variant. Več >>
Druga je, da bomo 16. in 17. oktobra (res pozno v sezoni, ampak bolje kot nikdar) v Mariboru videli dvojni BMX vikend z dvema pokalnima dirkama, prva (sobotna) bo štela tudi za naslove državnih prvakov. Na progi, ki se ji včasih reče Devils Den, včasih BSX, odvisno od tega, kdo jo uredi oziroma komu pade vse dol … Več >>

12. BOJ
“Biciklom oko jezera” v Lokvah v Gorskem kotarju je bolj za hec, seveda pa Slovenci to vzamemo kot zaresno dirko in poberemo vse. 12. izvedbo je v nedeljo pri članih v izkljčno slovenski udeležbi dobil Matjaž Budin (MBK Orbea) pred Matejem Lovšetom (Uni-FBI) in Davidom Vogrinom (EnergijaTeam.com), pri članicah Ana Zupan (EnergijaTeam.com), pri mladincih Matej Razingar (KK Završnica) pred Petrom Zupančičem (Calcit Bike Team) in Blažem Kadivcem (EnergijaTeam.com). Jaka Tancik je zmagal pri amaterjih, Marko Škarja (oba EnergijaTeam.com) pa pri veteranih.
Krog je dolg 17,5 km in mirno vzame blizu urice časa, člani so ga prevozili trikrat, dame in mladinci ter sport po dvakrat.
Vrstni redi >>

Emil na Madžarskem
Tole koroško-madžarsko vam dolgujemo že od prejšnjega tedna: Emil Makan je nastopil na maratonu Bükk in prišel v cilj kot 20. absolutno oziroma 7. master med 120 udeleženci na 93 km trasi. Več na MTB Koroška >>

4endurance sis 1
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam