Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
23. novembra 2016

Odprimo poti, varno na kolesu, vikend z lopato, CX DP, Z biciklom naokoli, Mlinčki, Kainzova markacija, puščavska avantura, grevlanje, anketa in ostalih šest.

Odprimopoti.si

Na rednem letnem srečanju konzorcija odprimopoti.si, ki je potekalo 18. novembra v Ljubljani in združuje že 14 slovenskih organizacij s področja razvoja gorskega kolesarjenja, je bil po pregledu prvih dveh let njegovega delovanja soglasno izbran tudi nov predstavnik konzorcija. Petra Zajca, ki mu je potekel dveletni mandat, je zamenjal Peter Dakskobler.

Peter pravi: ”Prizadeval si bom tako za kontinuiteto dobro zastavljenega projekta in dela (medresorske delovne skupine in urejanja zakonodaje) kot tudi za nov zagon in korak naprej v organizacijskem smislu. Ker izhajam predvsem iz turističnega gospodarstva, bom poti skušal še naprej odpirati tudi na področju slovenskega produktnega in destinacijskega razvoja ter razvojnih sredstev namenjenih gorskemu kolesarjenju. Posvetil se bom mreženju in povezovanju ne samo na območju Slovenije ampak v širšem prostoru Alpe Adria.”

Naslovna fotografija Uroš Švigelj
 

Varno na kolesu

Že peta generacija sodelujočih pri projektu Varno na kolesu ustvarja drobne, a pomembne korake k večji varnosti na slovenskih cestah. Več o pobudi, ki jo podpira podjetje Butan Plin, pa najdeš na spletni strani varnonakolesu.si ali pa na spletni strani KD Rajd. Tudi na facebooku so aktivni.  

Trail Building Weekend

Na Golovcu. 26. novembra od devete ure dalje. Izkušeni graditelji trejlov ti bodo pokazali osnove kako ustvariti pot zanimivo in tehnološko dovršeno. Kaj potrebuješ? Obilico dobre volje! Več o dogodku pa … na facebooku

{loadposition inside}

Mlinčki Race

Že dvajseta izvedba legendarne kratke zimske preizkušnje v izvedbi ŠD Suhadole, ki je štela tudi za občinsko prvenstvo občine Komenda, je minila v znamenju Boštjana Hribovška (Calcit bike team). Poročilo, fotogalerija in vrstni redi na prijavim.se

DP v ciklokrosu

Ne zamudi! Četrta dirka slovenskega pokala v ciklokrosu bo štela tudi kot državno prvenstvo. 26. novembra v Novem mestu v organizaciji JB Teama in KK Adria Mobil. Razpis, prijavo in facebook dogodek najdeš na mtb.si.

ZLIK

Zlikovci se bodo v nedeljo 27. novembra pomerili v Marušićih. Prireditelj 3. pokalne dirke (druga dirka v Dražicah je žal splavalo po vodi zaradi dolgotrajnega dežja) je BBK Grožnjan. ZLIK na facebooku in pa med prijavami na prijavim.se.  

Na tekmi

Natekmi.si to soboto vabi v Solkan, kjer trgovina KULT Solkan organizira dan testiranja koles. Če pa koga test koles ne zanima, je vabljen na turo Solkan – Palmanova – Čedad – Goriška Brda. Več informacij na facebook profilu natekmi.si.

Z biciklom naokoli

Saška in Przemek sta rekla nasvidenje Amerika, živijo Mehika. Baja Divide. Na Saškinem blogu

Kainzova markacija

V reviji Outsider tudi članek o gorskokolesarski markaciji Mateja Kainza. Več na outsider.si

Festivus BMX Jam

10. decembra v ROGu. Druženje in zabava v BMX slogu. Več o dogodku pa na facebooku

CX Cerknica

Z nekaj zamude, naše, da ne bo pomote, še fotogalerija Nejca Vesela s prve letošnje dirke slovenskega pokala v ciklokrosu. Fotke na nejcvesel.com

Puščavska avantura

Kolesarsko potovanje po Tuniziji v režiji Desert Soul. Med 25. decembrom in 6. januarjem. Si za božično-novoletno kolesarjenje? Več na tem naslovu

Potopisno pedavanje

Pia in Andrej bosta 7. decembra v Mladinskem centru Hrastnik predavala o svojem 42-dnevnem podvigu. Slovenska turnokolesarska pot. Če si zamudil(a) kakšno njuno predavanje, je sedaj čas, da se udeležiš tega. Od 18. ure dalje. Več informacij najdeš tukaj

Grevlanje je postalo hit!

Braco Cvjetičanin o novem kolesarskem trendu – makadamkanju. Njegov zapis si lahko prebereš na polet.si

Anketa

Na Gorenjskem se obeta nov gorskokolesarski maraton. Kratka anketa o dolžini in višincih le tega pa na tej strani

Santa’s Wild Ride 2

Čeprav je do dogodka še dober mesec dni, se je potrebno pripraviti in nabaviti božičkove kostume. Druga divja vožnja božičkov bo 26. decembra z Bistriške planine. Dogodek na facebooku.

Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam