14. junija 2011

Blaža Klemenčič s prepričljivo prednostjo na dirki C1 na Hrvaškem. Plus: Jeras 1. v Italiji, Internazionali Vermiglio, Pohorje v Večeru, RAP kros, DH Psunj na HTV, EP XCM brez naših, Novakov water cruiser.

Kros v Samoboru Blaži
Dva tedna pred domačo dirko prve kategorije UCI na Ravnah na Koroškem so številni slovenski kolesarji izkoristili priložnost za nastop na dirki enakega ranga v Samoboru na Hrvaškem.
Svojo prvo zmago C1 v letošnji sezoni je slavila Blaža Klemenčič (Felt Ötztal X-Bionic) pred Ukrajinko Jano Belomojno (+4:21) in Tanjo Žakelj (Orbea Geax, +7:00). Nina Homovec (Orbea Geax) je bila 6., Ana Zupan (EnergijaTeam.com) pa 9. med 15 uvrščenimi.
Pri članih je bila udeležba seveda še številčnejša. Najhitrejši Slovenec je bil Nejc Černilogar (KK Završnica) na 16. mestu, dve mesti pred prvim Hrvatom Đanijem Simčićem. Urban Ferenčan (Torpado Surfing Shop je bil 21.
Zmagal je Argentinec Catriel Andres Soto pred Avstrijcema Alexandrom Gehbauerjem in Simonom Scheiberjem.
Vrstni redi (PDF)
Poročilo na EnergijaTeam.com
Na uvodni fotografiji Blaža Klemenčič v cilj v središču Samobora. Foto Nina Weiss.

Jerryju lopata koristi
Tomaž Jeras – Jerry je minuli konec tedna za trenutek odložil lopa to na gradbišču na Linhartovi in prosti čas izkoristil za zmago v kategoriji cruiser 30+ v četrti dirki italijanskega pokala v Veroni.
Vrstni redi (PDF)

Adamello bike Vermiglio – Tina in Rok tik pod vrhom
Na račun močne mednarodne dirke pri naših južnih sosedih je na šesti (in zadnji) preizkušnji italijanske mednarodne serije v Vermigliu na dirki Adamello bike nastopilo manj Slovencev. Pri mladincih se je Rok Korošec (Calcit bike team GT) odrezal z 9. mestom. Njegova klubska kolega Luka Vrankar in Sašo Trebušak sta bila 20. in 27. Tina Perše iz istega kluba pa 6. med mladinkami.
V končni razvrstitvi je Peršetova 5., Korošec 6., Žakljeva pa je zaradi neudeležbe iz vodstva zdrsnila na drugo mesto med članicami.
Vrstni redi (PDF)
Končna razvrstitev (PDF)
Več gotovo v bližnji prihodnosti na calcit-bike.com (pa jih ja ni že minil novinarski zagon, objavljajo neke amaterske cestne dirke in vzpone …)

Bikepark Pohorje v Večeru
V Večer se je prebil dober članek o pohorskem gorskokolesarskem parku. Beri

RAP s krosom
Zbadanje zaradi razpisanega vzpona za gorske kolesarje v okviru cestne dirke čez Pohorje (RAP) je očitno padlo na plodna tla, saj so se prireditelji 9. junija namesto vzpona odločili izvesti kros, ki mu rečejo tudi maraton. A pravzaprav ni ne eno ne drugo, je pa domnevno gorskih koles vreden 36 km dolg krog z nekaj manj kot 1500 v.m. Štart in cilj sta pri spodnji postaji pohorske vzpenjače, pot pa vodi po Mariborskem in Ruškem Pohorju.
www.rap-maribor.com

DH Psunj na HTV

EP XCM brez naših
Čeprav je na isti konec tedna največji domači mtb maraton, je malo čudno, da evropsko prvenstvo v maratonu za članice in člane v nedaleč od nas v Kleinzellu v Avstriji ostane brez slovenske udeležbe. Naslova evropskih prvakov sta osvojila Finka Pia Sundstedt in Rus Aleksej Medvedjev – taisti, ki je pred tednom dni dobil etapno dirko Alpentour Trophy.
www.granitmarathon.at

Novakovo kolesarjenje po vodi
Ena izmed reči, ki jih v dirkaški “penziji” počne Luka Novak, je promocija družinskega projekta “Water Cruiser”. Vse izveš iz videa.

Sledite nam