dig day poseka
12. aprila 2023

Dig Day v Bike parku Poseka na Ravnah, avstrijski DH koledar, Kamničani s tečajem TK in tridnevno turo, vikend na Golovcu in kritika gradnje kolesarske poti Bled – Bohinj.

Dig Day na Poseki

Bike park Poseka na Ravnah na Koroškem je sezono minulo soboto že četrtič odprl z udarniško akcijo Dig Day Poseka. Prišlo je rekordnih 52 udeležencev, ki so se razdelili v štiri skupine in obnovili Bavčija in Šnel Pepija, zgradili spodnji del Bice, pa še nov odsek na Divji jagi. A je še nekaj dela, zato so proge ta trenutek zaprte, sledite Bike parku Poseka za več informacij. Kmalu otvoritev parka, za zdaj edinega pri nas opremljenega z vlečnico s sistemom EasyLoop. @bike_park_poseka, galerijo fotografij pa najdeš na Facebooku.

Naslovna fotografija Bike park Poseka

Avstrijski DH pokal

Takšen je koledar avstrijskega pokala v spustu auner Austrian Gravity Series. Na drugi dirki se sreča s slovenskim pokalom 20chocolate Downhill Cup na novi progi na Peci. www.lines-mag.at/austrian-gravity-series

  • 27. maj – Bikepark Königsberg
  • 1. julij – MTB Zone Bikepark Petzen, Peca
  • 22. julij – Bikepark Lienz
  • 5. avgust – Bikepark Semmering
  • 19. avgust – Schöckl Trail Area
  • 7. oktober – Leogang
  • 14. oktober – Paralelni slalom Attersee

Turno v Kamniku

Turnosmučarski in kolesarski odsek Kamnik vabi na tečaj turnega kolesarjenja. Z uvodnim sestankom startajo 18. t.m. Vse o tečaju na tsko.pdkamnik.si.

Konec maja pa prirejajo še tridnevno turo po Zahodnih Julijcih. Z Girom vred. Več

Vikend na Golovec trails

OŠ Oskar Kovačič to soboto prvič prireja kolesarski sejem, sodelovali bodo tudi Golovec trails. Tudi na eno lahko turico gredo.
V nedeljo pa delovna in čistilna akcija!

Kolesarjenje je očitno lahko škodljivo

Kolesarska steza ni nujno pozitiven projekt do narave. Pri Balkan River Defence imajo kar nekaj pripomb čez gradnjo kolesarske povezave od Bleda proti Bohinju. balkanriverdefence.org

Prejšnje Tahitre

Tahitre 891: Nov obalni klub, akcija TCoYT, delo dobi …

Sledite nam