jaka starman, soča outdoor
6. julija 2022

Na festivalu Soča Outdoor več kot 200 kolesarjev, poročilo z dvoboja Trebaš za Pomurski pokal, vabljeni na družinski pank piknik v Cukarco in na maraton Kočevski Rog, avgusta spet z Matajurja, Teja in Ana sta bili na Enduro2.

Soški maraton se je vrnil

MTB maraton festivala Soča outdoor se je minulo nedeljo uspešno vrnil z nekaj več kot 200 udeleženci na 34,7 km trasi s 1.290 v.m. vzpona (če štejemo še e-MTB kategorijo). Če je pa ne štejemo, je bil najhitrejši Jaka Starman (Rajd Ljubljana), drugi je bil Madžar Gabor Coc in tretji Uroš Breški (KK Djak). Na 4. mestu je sledil Peter Vesel (Proadventure Torq fitness). Med ženskami je zmagala Andreja Mlinarič pred štirimi Italijankami.

Vrstni red skupno in po kategorijah.

Naslovna fotografija Soča Outdoor – Jaka Starman leti v cilj

Pomurski pokal, tretjič

pomurskimtbpokal.si poroča s sobotne tretje dirke serije, dvoboja na progi Trebaš. Poročilo, vrstni redi in galerija.

Družinski pank piknik Cukarca

Idealno za punk (in MTB) družine: v nedeljo v parku Cukarca, Šentvid pri Stični, prvi Družinski pank piknik! Furanje in vse ostalo, kar se tam počne (plezanje, adrenalinski park …), od 14. ure dalje pa vsaj trije lokalni punk bendi.

2. MTB maraton Kočevski Rog

Naslednjo soboto (16. julija) bo na vrsti drugi MTB maraton Kočevski Rog s startom in ciljem na Gačah. Kot lani 59 km (1150 v.m.) ali 23 km (400 v.m.), trasa je primerna tudi za makadamkarje. Če lahko kdo zmaga z makadamkarjem, bomo pa še videli. Start na daljšo traso ob 9. uri, na kratko ob 9.15. “After” je pa na Gačah tako ali tako zagotovoljen … Razpis in prijave.

749

7. avgusta pa zopet 749 Avalanche, dirka s skupinskim startom z Matajurja.

Teja & Ana na Enduro2

Na tridnevni dirki parov Enduro2 v francoskih Alpah smo imeli letos žensko dvojico: Teja Cerar in Ana Brancelj sta med tremi ženskimi dvojicami osvojila drugo mesto. Več kot 2 uri in pol dirkanja! enduro2.fr, vrstni redi pa tukaj.

Prejšnje Tahitre

Tahitre 851: Pa še Vodemla trails pri Velenju!

Sledite nam