flow trail vodno, alliance ase, skopje
13. oktobra 2021

DP v vzponu, gradbeni dosežki in projekti pri BATTu in Alliance, Mihijev blog o (proti) flowu, kolonjeta tudi v EV, Divjina zaprta, 2 namiga za dogodke, Energija v novih dresih, 2 s TV Slo in Ex-Yu bikepacking dirka.

Čemažar je naj MTB plezalec

Nik Čemažar (KK Kranj) in Vita Movrin (Energijateam.com) sta članski prvak in prvakinja v disciplini vzpon. Na 5,8 km trasi iz Završnice do Zabreške planine s 600 višinskimi metri vzponov sta cestnemu kolesarju Čemažarju na stopničkah sledila Matic Grošelj (MBK Črni Vrh) na drugem in Rok Naglič (Calcit bike team) na tretjem mestu. Poročilo na prijavim.se.

Gradnje in otvoritve

Jutri (v četrtek) v Metliki odpirajo pumptrack, ki ga je zgradil BATT Crew, v Luciji pa enega, ki so ga zgradili Alliance ASE.

V Ložicah, občina Kanal, pa na svojem že uživajo. Radio Robin je bil tam.

BATT je začel z gradnjo v Domžalah, zdaj lahko povemo, za kaj gre: za XC poligon na Šumberku, kjer bodo rasle nove generacije pri Energijateamu, pa tudi kakšno dirko bodo priredili.

V Grossarlu so Battovci prenovili skoraj 3 km flow traila.

Alliance je poleg Lucije zaključil pumptrack v Zrečah, ki so ga že odprli, ter dva v Avstriji. Gradijo jih še v Ljutomeru, Središču ob Dravi in Slovenskih Konjicah, na Madžarskem pa so začeli z gradnjo pumptrack poligona s površino več kot 2800 m2.

Dokončali pa so tudi 3,5 km dolg flow trail v Vodnem nedaleč od Skopja (na naslovni fotografiji).

Mihi: Smrt flowizmu (svoboda koreninam)

Blog Miha Šaleharja na extremevital.com na temo poneumljanja trailov s pretiranim flowom. Najboljši komentar pod FB objavo je bil: Hej, saj v Sloveniji sploh nimamo pravega flow traila?!

Kolonjeta v Extreme Vitalu

Kolonjeta, vinjeta, ki ti omogoča obisk ljubljanskih objektov v upravljanju KD Rajd z dobro karmo, je odslej na voljo tudi v obeh ljubljanskih trgovinah Extreme Vital – v BTC in na Tržaški. Objava na FB

Divjina zaprta

Dirt park Divjina pri Tržiču je do nadaljnjega zaprt – “zaradi urejanja parcel in medsosedskih odnosov”, so objavili na FB strani.

Dve za v tvoj koledar

  • Finale Pomurskega MTB pokala, Fokovci, sobota, 23. oktober. FB dogodek
  • Tour de Idrija Hills, epska fura z Zakonctedna, sobota, 30. oktober. FB dogodek

Energija v novih oblačilih

Povezano s prvo novico, ampak pri poročilu domžalskega kluba z DP v vzponu je skoraj pomembneje, da so pokazali nove drese. www.energijateam.com

Dve s TV Slo

MTB trail center Kočevje od 3:30 dalje v turistični oddaji Na lepše, glej tu.
Jamnica v čezmejni oddaji Lynx od 16:20 dalje, glej tu.

Jugo dirka

Poglej, poglej, nekdo si je izmislil “Ex Yu TransBalkan Race“, 1300 km dolgo bikepacking dirko čez ozemlja nekdanje Jugoslavije s 27.000 višinci. Start 3. junija 2022. www.facebook.com/exyutransbalkanrace

Prejšnje Tahitre

Sledite nam