špela horvat
22. septembra 2021

Špela Horvat na stopničkah v Winterbergu, Naglič in Knap na Alpentour Trophy, STKP v enem dnevu na Valu 202, vzpon na Blegoš, Pomurski pokal, SloEnduro Grožnjan, Enduro Perun, potopis Torino-Nice, Scottov dan, Šotovento in Miha Glavič v Fogyjevem podcastu.

Raketka na stopnički

Špela Horvat je majhen obliž čez DNS (Did Not Start) po padcih na spustih v Mariboru in Val di Sole dobila z drugim mestom na dirki serije iXS Downhill Cup v Winterbergu v Nemčiji. Le 38 stotink za zmagovalko Justine Welzel. Poročilo, vrstni redi, fotografije, video … www.ixsdownhillcup.com/de

Naslovna fotografija Sebastian Gruber

Alpentour Trophy

Rok Naglič in Maruša Knap sta nastopila na zahtevni štiridnevni etapni dirki Alpentour Trophy v okolici Schadminga. Pa še Tomi Iskra je bil med amaterji. Calcitovca sta poročala na prijavim.se.

STKP v enem dnevu

Na Slovenski turnokolesarski poti je minulo soboto v akciji Prekolesarimo STKP v enem dnevu kolesarilo blizu 300 kolesarjev. Načelnik Komisije za turno kolesarstvo Atila Armentano je z Valom 202 klepetal na Uskovnici.

Na Blegoš

Vzpon na Blegoš, 23-ič. Zmagovalec eden naših najljubših “dirt roadiejev” Matej Drinovec (prvič) in Tanja Žakelj (šestnajstič). Poroča prijavim.se.

Pomurski pokal

Poročilo z druge dirke Pomurskega pokala najdeš na pomurskimtbpokal.si. Tretja dirka bo v soboto v Odrancih.

Pridi v Grožnjan

Odprte so prijave na Enduro Grozni v Grožnjanu 3. oktobra, finale serije SloEnduro. www.sloenduro.com/enduro-grozni-2021

Hrvaški enduro prvaki …

… so kronani. Na dirki Enduro Perun je bil njhitrejši Ivan Bašić. Mladinski prvak je postal Frane Medić. Vrstni redi

Torino-Nice Rally v Medvodah

V knjižnici Medvode bo 6. oktobra Matija Vojsk predstavil svoja doživetja na kolesarskem reliju Torino-Nica. Makadamkarska reč. www.knjiznica-medvode.si

Scottov kolesarski dan v Kranju

Letos bo 26. septembra, z maratončkom in še veliko stvarmi. Več

Šotovento oktobra

Adria Bike Epic Rides Krk so premaknili na 2. oktober. www.adriabike.hr

Ti, posluš!

Skejter Fogy ima podcast z naslovom Ti, posluš! V drugi epizodi je klepetal z Mihom Glavičem, BMX uličarjem iz Flowramps, ki organizira kup stvari za male in velike BMXarje – kampe, festival, pa revijo so izdali letos, pa … Veliko skejt/BMX in življenjskih modrosti!

Sledite nam