Dogs gravel days
3. februarja 2021

Deš Fleš načrtuje 4 prireditve, načrt sproščanja športa, skupščina KZS, MTB Trbovlje vabi, Bikehanic zaposli, koledar dogodkov Lines Mag, najtesnejše DH dirke sv. pokala in SP v CX na runda.si.

Prireditve Deš Fleš

Deš Fleš iz Vrtojbe se je letos sicer umaknil iz so-organizacije (žal že odpovedanega) Kras krosa, a imajo dovolj drugega organizacijskega dela: sporočajo, da Stone Lust izvedejo takoj, ko se odprejo meje; Vipava Valley Gravel 1. maja; od 27. do 29. avgusta Dogs Gravel Days na Lokvah … Za XCO Vrtojba (28. marec) pa bomo še malce držali sapo. www.desfles.si

Naslovna fotografija je z lanskih prvih “Pasjih makadamskih dni”, foto Bogdan Čučič.

Takole pod covidom kaže športu

Treningom, prireditvam, društvom, mladim … Kolesarstvo je zaradi svojih posebnosti in gibanja na prostem še v redu. Daljši članek Alenke Teran Košir na Siolovem Sportalu, tudi z načrtom sproščanja omejitev za prireditve.

Skupščina KZS

Kolesarska zveza Slovenije je imela prejšnji teden redno letno skupščino, na kateri je vodstvo poročalo o (pozitivnem) poslovanju. Do spremembe statuta zveze ni prišlo. Kratko poročilo na kolesarska-zveza.si. Celotno štiriletno poročilo pa je tukaj. Volilna skupščina še ni razpisana.

Bikehanic

Iščeš službo? Bi rad postal serviser koles? V Mariboru ali v Ljubljani? Potem je najboljše, da se hitro javiš ekipi kolesarskega servisa Bikehanic. bikehanic.com.

Trbovlje vabijo

MTB Trbovlje, eden najuspešnejših klubov v zgodovini spusta v Sloveniji, vabi nove člane. Člane in tekmovalce, pravijo na svoji Facebook strani, in dodajo, da se zelo splača. Pa z nekim logotipom Javor Trails mahajo v sosednji objavi.

Koledar dogodkov pri Lines Magu

Naši severni kolegi Lines Magazine so spet lepo zložili koledar (gravitacijskih) dogodkov v regiji in na najvišji ravni tudi širše. Brskaj na www.lines-mag.at/events.

Najtesneje je bilo na Pohorju

Ste vedeli, da je mariborska proga za spust poskrbela za nekatere izmed najtesnejših odločitev v zgodovini svetovnega pokala? Celo za najtesnejšo v zgodovini glede na odstotek časa? Na Pinkbike so malce računali.

CX SP na Rundi

Povzetek SP v ciklokrosu na runda.si, piše Matej Zalar.

Sledite nam