XC Kočevje
20. avgusta 2020

Pretekli vikend so MTB trail center Kočevje zavzeli ljubitelji kolesarskih poletov, ta vikend pa bo isto prizorišče gostilo izredno močno mednarodno dirko v olimpijskem krosu, ki bo hkrati tudi druga v slovenskem pokalu SloXcup.

MTB Trail Center Kočevje v Dolgi vasi bo v nedeljo 23. avgusta gostil dirko kategorije UCI C1, ki bo zagotovo najmočnejša dirka olimpijskega krosa v letošnji s tekmovanji okrnjeni sezoni. To bo šele druga dirka sezone SloXcup po državnem prvenstvu na Črnem Vrhu na prvi julijski vikend. Na startu bo poleg odličnih domačih tekmovalcev in tekmovalk še lepo število tujih tekmovalcev iz Italije, Avstrije, Hrvaške, Nemčije, Ukrajine, Madžarske, Češke in drugod. Organizator dirke je domači KD Melamin.

Znana imena

Če preletimo startno listo prijavljenih na prijavim.se, najdemo imena svetovnega ranga: Karl Markt, Gregor Raggl (oba Möbel Märki MTB Pro Team), Mirko Tabacchi (KTM Protek Dama), Daniele in Luca Braidot (C.S. Carabinieri), Jana Belomojna (CST Postal Bafang MTB Racing Team), Giorgia Marchet (Team Rudy Project XCR), Marika Tovo (KTM Protek Dama) …

Na startu pa bodo tudi Tanja Žakelj (Unior Devinci Factory Racing), Blaža Pintarič (Pintatim), Rok Naglič (Calcit Bike Team), Gregor Dimic (Energijateam.com) in ostali odlični mladi tekmovalci in tekmovalke.

Novost na domačem igrišču

Mlajše kategorije se bodo poleg dirke prvič pomerile na tehničnem poligonu. To velja za kategorije U7, U9, U11 in U13. Poleg tega velja tudi novo pravilo za manjše kategorije: samo ploski pedali, brez sistema za vpetje.

Časovnica za mlade

Tekmovanja bodo pričeli najmlajši in sicer od 9. ure dalje. Tekmovali bodo v krogu z dolžino 200 metrov in z 20 višinskimi metri vzponov. Ob 10:50 bo start kategorije U11. Ti se bodo pomerili na daljšem, 500 metrov dolgem krogu z 30 višinci. Ob 11:20 bo sledila kategorija U13.

Tekmovali bodo v krogu dolžine 1200 metrov, vmes bo potrebno premagati 40 višincev. Kot zadnja kategorija na krajši razdalji bodo nastopili fantje in dekleta U15. Njih bo pričakal krog dolžine 2800 metrov z 110 višinskimi metri vzponov.

4100 metrov in 150 višincev na krog za ostale kategorije

Veliki krog bo najprej rezerviran za kategorije članic ter starejših in mlajših mladink, njihov start pa ob 13:45. Minuto zatem bodo iz boksov sprintali tekmovalci veteranskih kategorij master 1 in 2. Minuto kasneje kategoriji master 3 in 4, sledili bodo amaterji.

Ob 15:45 se bodo na progo podali moški elite, minuto za njimi mladinci in kot zadnji ob 15:47 še mlajši mladinci.

Podelitev nagrad najboljšim je predvidena ob 17:45.

Razpis najdeš na sloxcup.com. Obvezno preberi pravila Covid-19!

Seznam prijavljenih je na prijavim.se. Prijaviš se lahko še danes do 23:59. Prijava na dan dirke ne bo možna!

Dogodek XC Kočevje UCI C1 na facebooku.

Fotografije prijavim.se

Preberi še

Državna prvaka v krosu Tanja Žakelj in Rok Naglič
DP v krosu Črni Vrh: Tanja in Rok po prvenstvu

Sledite nam