bike park ljubljana
17. septembra 2020

Od petka do nedelje furamo Ljubljamo, po dolgem in počez, zabavno in tekmovalno (no, tudi tekmovalni del ne bo posebno navit).

Organizatorji prvega festivala Ljubljana MTB vikend – Kolesarstvo društvo Rajd, Športno društvo Golovec trails in tvoja najljubša gorskokolesarska spletna stran z vrsto partnerjev – takole čez prst dan pred začetkom težko vsakemu svetujejo, katere točke v tridnevnem sporedu naj se udeleži. Zagotovo pa se za vsakogar najde nekaj!

Skupaj smo pripravili toliko dogodkov, da niti ne utegnemo omenjati, da gre za Evropski teden mobilnosti. V gorskem kolesarstvu mobilnost seveda vzamemo malo drugače, ne v slogu BicikLJa.

Bi se pomeril/pomerila na tekmovanju, morda prvič? Izbira je pestra: prvo državno prvenstvo na pumptracku na Fužinah, tekmovanje za kralja in kraljico Bike parka Ljubljana v Podutiku, sestavljeno iz petih preizkušenj (na sproščen način, za vsakogar!), enduro dirka Golovec trails iz serije SloEnduro 4Fun. Nobenega “svetovnega prvenstva”, sama zabava na dveh kolesih.

Raje gledaš in navijaš? Poleg zgoraj naštetih priložnosti pridi to početi tudi na dobrodelni pumptrack izziv, ki bo v soboto zvečer v KoloParku pri Lepi žogi v Šiški. V soboto bodo v Bike parku Ljubljana celo leteli na veliki liniji!

Ti bolj dišijo ture? Nisi iz Ljubljane in ne poznaš terenov? Cela vrsta tur je razpisanih, tudi po makadamih. Celo delavnica na temo gradnje poti je in to na … Šmarni gori! Pojdi pogledat, za kakšen projekt gre, še preden smo o tem sploh kaj pisali na mtb.si.

Verjetno se je res že kar težko znajti in se odločiti med toliko dogodki. Najbolje se orientiraš, če skočiš na www.ljubljanamtbvikend.si/#events

Ljubljana MTB vikend so takole napovedali na Ljubljana TV.

www.ljubljanamtbvikend.si

Facebook @LjubljanaMTBVikend
Instagram @ljubljanamtbvikend
#LjubljanaMTBvikend

Vse objave na mtb.si najdeš pod značko “Ljubljana MTB vikend”.

Fotografija Grega Stopar

Sledite nam