Casio GShock
Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders Freestyle Giant
19. oktobra 2018

Še vsaj tri leta prenosov svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu skozi kanale Red Bull Media House. Objavili tudi prizorišča SP do 2024.

Mednarodna kolesarska zveza UCI in produkcijska hiša Red Bull Media House sta včeraj objavila, da podaljšujeta sodelovanje za televizijsko produkcijo in distribucijo medijskih pravic za svetovni pokal v gorskem kolesarstvu Mercedez-Benz UCI Mountain Bike World Cup do vključno leta 2021. S tem Red Bull Media House tudi pridobi vse pravice za uporabo posnetkov svetovnega pokala po vsem svetu.

Red Bull Media House za prenose dirk svetovnega pokala skrbi od leta 2012, distribucijske pravice pa ima od leta 2016. V tem času število gledalcev po vsem svetu ves čas raste tako na spletu kot na klasičnih televizijskih programih, kjer se je v minuli sezoni svetovni pokal pojavljal na 50 programih v 104 državah (Slovenije že leta ni med njimi). Ogledi na Red Bull TV so v zadnjem letu zrasli za kar 50 %.

Koledarja za naslednji dve sezoni sta že objavljena. Tako v letu 2019 kot 2020 bo dirka v spustu tudi v Mariboru, leta 2020 pa tudi na Lošinju.

Objavili so tudi prizorišča svetovnih prvenstev v gorskem kolesarstvu – UCI Mountain Bike World Championships presented by Mercedes-Benz – vse do leta 2024:

2019 XCO/DHI Mont Saint Anne, Kanada
2020 XCO Albstadt, Nemčija
2020 DHI Leogang, Avstrija
2021 XCO/DHI Val di Sole, Italija
2022 XCO/DHI Les Gets, Francija
2024 XCO/DHI Vallnord Pal Arinsal, Andora

Leta 2023 bo prvenstvo del SP v kolesarstvu, UCI World Cycling Championships, ki bo združilo več kolesarskih panog in ga bodo priredili vsake štiri leta.

Uvodna fotografija Klemen Humar – Monika Hrastnik v vročem sedežu na Lošinju

Preberi še
Svetovni pokal v gorskem kolesarstvu se vrača v Maribor

MTB Kočevski Rog
Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders Freestyle Giant
Sledite nam