Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
23. junija 2011

Tanja Žakelj in Catriel Andres Soto v petih dneh že drugič zmagovalca olimpijskega krosa druge kategorije UCI v Sloveniji. Po soboti na Rogli tokrat med trtami pri Slovenskih Konjicah.

Sredino drugo mednarodno dirko v krosu od treh slovenskih v devetih dneh sta na vinogradniškem posestvu Zlati grič pri Slovenskih konjicah dobila Tanja Žakelj (Orbea Geax) pri članicah in Argentinec Catriel Andres Soto (Protek) pri članih. Isti dve imeni kot v soboto na Rogli torej. Obe dirki v organizaciji zreškega Uniturja sta prinašali točke UCI druge kategorije.

Tanja Žakelj zopet ni imela prave konkurence, po osmih krogih na široki in hitri progi med vinogradi je bila v cilju skoraj štirimi minute pred Ukrajinko Jano Belomojno. Nina Homovec je kolesarila na tretjem mestu, a naposled odstopila zaradi vročine.

Skupnica vodilnih pri članih se je manjšala iz kroga v krog deset krogov dolge dirke. V zadnjem krogu pa jo je dokončno razbil Soto, ki je z najhitrejšim krogom dneva osvojil svojo drugo mednarodno zmago v nekaj dneh. Sledila sta mu Ukrajinec Sergi Risenko in Madžar Andras Parti.

Robi Kordež, ki se je v soboto izkazal z drugim mestom, je po slabem začetku odstopil v drugem krogu – na progi z neprestanim hitrim vrtenjem pedal ni našel ritma in motivacije za trpljenje, kakršno najde na bolj razgibanih gozdnih stezah. Domačo čast je namesto njega dostojno ubranil njegov klubski kolega Matjaž Budin z 8. mestom. Urban Ferenčak pa je z 9. mestom v svoji prvi članski sezoni osvojil prve točke UCI v karieri.

Tretja dirka “slovenske mednarodne serije” bo v nedeljo na Ravnah na Koroškem, še stopničko višje v piramidi UCI. Z dirkami mlajših kategorij se začne že v soboto.

Vsi vrstni redi (PDF)

Fotografije verek.si. Na uvodni fotografiji Matjaž Budin na drugem mestu v skupinici za lanskim zmagovalcem Rogle Evgenijem Pečeninom, ki pa je tokrat končal štiri mesta za njim.

Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam