22. maja 2018

Pozitiven odziv po premiernem kratkem krosu je terjal svoj davek in gledalcem bo že na Moravskem omogočen neposreden prenos na redbull.tv.

Premierni kratki kros v Albstadtu je naletel na velik in pozitiven odziv, tako gledalcev, kakor tudi tekmovalcev. A neposrednega prenosa na redbull.tv ni bilo. Že ta konec tedna v Novem Mestu na Moravskem bo vse drugače. Neposredni prenos kratkega krosa bo! To je sporočila produkcijska hiša Red Bull Media House.

Sicer je bil v soboto objavljen kratek posnetek obeh dirk, a to je bilo premalo in komentarji so zahtevali več.

Razlog je tudi to, da je pogodba med UCI in RedBullom v veljavi še do konca sezone in klavzule o kratkem krosu v njej ni, zato tudi ni bilo namenjenih sredstev.

A ker v Novem Mestu večino dela opravi češka televizija, so našli srednjo pot. Češka televizija je tudi producent prenosa in RedBull ima zato precej manjši strošek kot na drugih prizoriščih. Prenos poskusnega kratkega krosa je bil na Češkem že lani.

Ali se bo Red Bull Media House odločila tudi za prenose na drugih prizoriščih, je še vprašanje. Seveda pa je največ odvisno od tega, koliko gledalcev si bo v petek zvečer v živo (ženske začenjajo ob 18. uri) in soboto v posnetku ogledalo ti dirki.

Upamo seveda na veliko število!

Preberi še
Albstadt: Prvi kratki kros svetovnega pokala v letošnji sezoni

Foto Grega Stopar, NMNM 2017

Sledite nam