žak gomilšček
Ride Loose Riders Wheelbase Oglaševanje na mtb.si Freestyle Giant
16. avgusta 2021

Domača dirka za slovensko poklicno ekipo ni majhna reč. Tokrat s polovičnim uspehom – Žak Gomilšček prvič v finalu, Jure Žabjek izven njega.

Žakova premiera v svetovnem pokalu v spustu

Žak Gomilšček (Unior – Sinter) je ravno pred domačimi navijači postavil nov mejnik v svoji karieri in se prvič uvrstil v finale svetovnega pokala v članski konkurenci. Dosegel je končno 47. mesto. Prav nasprotno pa je njegov klubski kolega Jure Žabjek po dolgih letih ostal brez finala, saj se mu je kvalifikacijska vožnja povsem ponesrečila.

žak gomilšček
Žak Gomilšček

Spustaški vikend pod Pohorjem je postregel z veliko dirkaške drame, na temeljito prenovljeni progi ter v izredni vročini pa smo bili na koncu pravi dirkaški poslastici. Po lanskem premoru so bili ob traku tudi gledalci, ki so bili še posebej glasni na znamenitem kamnitem odseku Rox’n’Roll! Za ekipo Unior – Sinter je bila to domača dirka, tukaj sta Jure in Žak tudi največ trenirala, želja po uspehu je bila zato seveda velika. Jure je v zadnjih letih stalno najhitrejši Slovenec na dirkah svetovnega pokala, v razmerah, kot so vladale v Mariboru, pa ni našel čisto pravega ritma. Uspešnejši je bil Žak, ki se je v soboto prvič v članski konkurenci prebil skozi sito kvalifikacij, v nedeljo pa še nekoliko izboljšal uvrstitev in dosegel 47. mesto.

Sproščeni Žak

Žak Gomilšček je po dirki povedal: “Občutki so zelo dobri. Rezultatsko sicer nisem najbolj zadovoljen, vem, da sem sposoben še več, ampak za prvič bo v redu. Sem pa zelo zadovoljen, ker letos do sedaj v vožnjah, v katerih se meri čas, nisem našel pravega občutka. Prvič sem bil res sproščen in sem odpeljal tako, kot sem sposoben. Na naslednjih dirkah moram dodati še nekaj hitrosti in uspeh ne bo izostal.”

O progi izpod Pohorja je bilo v zadnjih dneh veliko govora, saj so organizatorji po dirkah za evropski pokal in evropsko prvenstvo pred tednom dni presenetili s povsem novimi linijami, nova ciljna arena pa je bila že napovedana. Žak, ki sicer naravnost uživa v takšnih razmerah, je takole komentiral progo: “Spremembe so res temeljite, to je Maribor, kot ga ne poznamo. Ta proga je bila vedno zbita in hitra, nova proga pa je čisto razsuta in prašna.”

Po poškodbi med glasne navijače

Za Žaka je uspeh še toliko večji, saj si je mesec dni nazaj poškodoval prst in zaradi tega izpustil državno in nato še evropsko prvenstvo, na mariborski progi pa je povsem pozabil na bolečine in pokazal najboljšo vožnjo v sezoni. To so nagradili tudi številni navijači, ki so bili ob vožnjah domačih tekmovalcev še toliko bolj glasni. Za poročilo s terena smo seveda prosili kar Žaka: “Je bilo kar glasno, mislim da je bila to najbolj glasna vožnja v mojem življenju. Sploh na Rox’n’Rollu je bilo res hudo, želel sem si si samo čim hitreje mimo.”

Jure in Žak ne bosta imela predaha, konec tedna sledijo krajše priprave, nato pa se začenja svetovno prvenstvo v gorskem kolesarstvu, ki ga znova gosti Val di Sole.

www.uniorsinter.com

Instagram
Unior – Sinter @uniorsinter
Jure Žabjek @zabjekjure
Žak Gomilšček @zak_gomilscek

#UniorSinter

Fotografije Klemen Humar

Preberi še

Freestyle zaposli
Freestyle Giant Wheelbase Ride Loose Riders Oglaševanje na mtb.si
Sledite nam