19. aprila 2018

Neurje striktno le kot prispodoba, vremenska napoved za prvi spust svetovnega pokala je čudovita. Nekaj vtisov iz Velega Lošinja.

Neurje striktno le kot prispodoba, vremenska napoved za prvi spust svetovnega pokala je čudovita.

Tekmovalne ekipe, tehnična podpora in preostanek cirkusa gravitacijskega dela svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu so na otok prispeli nenavadno zgodaj. Parkirišče se je napolnilo že v ponedeljek in torek. Glede na to, da so tekmovalci prišli progo tipati že januarja, vodje ekip pa namestitev in logistiko že lani, si upamo trditi, da so vsi težko pričakovali začetek sezone in prihod na Lošinj.

Danes je na sporedu peš ogled proge, jutri (v petek) pa se ob osmi uri zjutraj začne mučenje opreme in kolesarjev na progi. A že zaradi sonca, morja, prijazne namestitve in drugega na “otoku vitalnosti” (ki ga ta dni radi preimenujemo v otok brutalnosti) so vsi nasmejani, vzdušje je odlično.


Claudio Caluori je pri snemanju proge in lovu na Finna Ilesa (na desni v rumenem) treščil, a mu ni hudega

Tu je nekaj fotografskih vtisov, večina je nastala že v sredo, tako da je predvsem gradnja infrastrukture v lučici Velega Lošinja od takrat še napredovala. Cirkus je tu, tudi otočanom počasi postaja jasno, kaj jih bo zadelo.

Fotografije Marko Kostanjevac in Andrej D.

Na uvodni fotografiji Claudio Caluori, ki si je pred svojim razvpitim ogledom proge s kamero skale in skoke najprej ogledal brez nje.

Sledite nam