27. maja 2017

Rok Naglič je drugo dirko končal na odličnem 23. mestu, prišel do prvih točk UCI in izpolnil normo za svetovno prvenstvo.

Druga dirka svetovnega pokala v olimpijskem krosu se je na že klasičnem nemškem prizorišču nekoliko razpletla tudi po slovenskih željah. Na dirki mlajših članov je Rok Naglič stopnjeval formo iz prve dirke v Novem Mestu. Po 42. mestu na Češkem je včeraj dihal za vrat prvi dvajseterici in se uvrstil na 23. mesto.

Zmaga Colledaniju

Prve zmage v svetovnem pokalu se je veselil Italijan Nadir Colledani (Torpado Gabogas), ki je za dobre pol minute za seboj pustil Nemca Georga Eggerja. Tretji je bil s petdeset sekundami zaostanka Kanadčan Peter Disera (Norco Factory XC). Zmagovalec prve letošnje dirke svetovnega pokala Norvežan Petter Fagerhaug je po tehničnih težavah (defekt) osvojil 10. mesto. Rok Naglič (Calcit Bike Team) je zaostal za 4 minute in 55 sekund.

Tako kot v Novem Mestu na Morave smo imeli tudi na dirki mlajših članov na dirki dva predstavnika. Gregor Krajnc (Calcit Bike Team) je osvojil 120. mesto.

Rok po dirki:
“Od samega štarta sem šel res napadalno ter sem v štartnem krogu ohranil svojo štartno pozicijo, nato sem imel rahlo krizo v prvem krogu, ki pa sem jo odpravil kar kmalu, saj sem začel dirkat svojo dirko. Ulovil sem res dober ritem, tako da sem napredoval iz kroga v krog ter končal na res dobrem 23. mestu. Osvojil sem prve točke UCI v svetovnem pokalu ter izpolnil normo za svetovno prvenstvo, ki je pri 7% časa zmagovalca. Ulovil sem 5,85%, tako da sem z dirko res zadovoljen, saj sem stavil nanjo!”

Vrstni redi 

Naslovna fotografija Roka Nagliča z lanske dirke v Albstadtu. Foto Grega Stopar.

Sledite nam