25. februarja 2018

Calcitovca odlično zaključila dirkanje na Cipru. Naglič skupno do 19. mesta, Krajnc pa je končal na 32. mestu.

Rok Naglič, tekmovalec Calcit bike teama, je danes v krosu na Cipru osvojil 16. mesto, za njim je zaostal tudi tudi Jaroslav Kulhavy. Zmagovalca današnjega krosa pa Howard Grotts in Annika Langvad.

Super Calcitovca

V zadnji etapi dirke na Cipru se je Rok Naglič znova izkazal. S samozavestjo, ki mu jo je prinesla včerajšnja uvrstitev, se je pogumno soočil z najboljšimi in uspel mu je veliki met – 16. mesto v krosu, v združeni kategoriji elite in U23 in to na dirki SHC kategorije UCI. Zelo dobro je vozil tudi njegov klubski kolega Grega Krajnc, ki je formo stopnjeval iz dirke v dirko in danes pripeljal na odlično 25. mesto.

“Izlet na Ciper“ se je za Calcitovca očitno izplačal, saj sta dosegla zelo dobre uvrstitve in si nabrala samozavesti za naslednje pomembne dirke v sezoni.


Rok leti 16. mestu naproti.

Rok in Grega povesta

Rok Naglič: “Danes sem vedel, da sem močan in da se noge dobro vrtijo. Dirko sem začel z glavo in stopnjeval ritem iz kroga v krog. Lovil in prehiteval sem tekmece in se na koncu uvrstil na 16. mesto. Zelo sem zadovoljen, saj sem želel ostati med dvajseterico v skupni uvrstitvi. Eno mesto sem celo pridobil in sem tako 19. To je res dober uvod v sezono in zelo sem zadovoljen. Vse štiri etape sem odpeljal pametno in brez tehničnih napak. Tako sva se tudi dogovorila s trenerjem in njegov plan sem natančno izpolnil. To je sedaj potrditev pravilne poti in treningov v zadnji sezoni. Čeprav sem nekoliko zbolel, preden sem se odpravil na pot, mi je zdravje tukaj dobro služilo. Sedaj pa sledi malo regeneracije ter na polno v sezono.“

Grega Krajnc: “Vedel sem, da imam v krosu priložnost za izboljšanje skupne uvrstitve. Včeraj na maratonu sem se dobro počutil, a me je proti koncu vseeno malce pobralo. Zato sem danes začel malo previdneje. Vedel pa sem, da ne smem izgubljati pozicij po startu in hkrati prihraniti moč za zadnje kroge. Tako sem vozil okoli 30. pozicije in počasi pridobival na kratkih, a strmih vzponih. Tehnika mi prav tako ni predstavljala težav in tako sem kros zaključil na 25. mestu in v skupni uvrstitvi napredoval na 32. mesto.“


Odličen uvod v sezono! Z nasmeškom na obrazu!

Boj za zmago

Na vrhu je Howard Grotts (Specialized Racing) izkoristil svojo dobro formo in zmagal na krosu četrte etape, drugi je bil Titouan Carod (BMC Racing), tretji pa Sebastian Fini (CST Sandd American Eagle MTB Racing Team). Lars Forster (BMC Racing) je s četrtim mestom ohranil 26 sekund prednosti in je slavil v skupni uvrstitvi Cyprus Sunshine Cup. Drugi je Howard Grotts, tretji pa Sebastian Fini.

Kot rečeno, je v skupni uvrstitvi Rok Naglič osvojil 19. in Grega Krajnc 32. mesto  

Nova zvezdnica pri damah?

Pri damah Annika Langvad (Specialized Racing) ni ničesar prepustila naključju. Napadla je takoj po startu, odpeljala hiter krog in nato v solo vožnji pripeljala v cilj. Druga je bila Erin Huck (Construction Zone Racing), tretja pa Anne Tauber (CST Sandd American Eagle MTB Racing Team). Skupne zmage pa se je veselila Anna van der Breggen (Specialized Racing). To je njen prvi resni izlet v gorsko kolesarstvo. Na roko ji je šla ne preveč tehnična trasa in dolgi makadamski odseki, kjer je izkoristila svoj moč s cestnih dirk.

Olimpijska prvakinja iz Ria je tako pokazala, da bo, če se za to seveda odloči, na svetovnem prvenstvu v maratonu nanjo potrebno računati. Druga je Erin Huck in tretja Sina Frei (GHOST Factory Racing).

Cyprus Sunshine Cup

Ciper se je zopet izkazal s svojo gostoljubnostjo in organizacijo dirke na najvišjem nivoju. Čeprav je bilo vreme letos muhasto, so imeli tekmovalci dobre razmere za dirkanje in preverjanje forme. Tako odhajajo s Cipra eni bolj in eni manj zadovoljni, a enotni – naslednje leto se spet vidimo na Cyprus Sunshine Race!

Stran dirke

Foto: Nemanja Vajs

Preberi še:
Ciprska sončna etapna dirka, Afxentia 2018
Rok Naglič 14. v tretji etapi na Cipru

Sledite nam