5. maja 2013

Na Poljskem Monika Hrastnik 4., Matej Stapić 15. Zmagi za Katy Curd in Tomaša Slavika.

V parku mesta Szczawno Zdroj na Poljskem se je sinoči začela druga sezona 4X Pro Toura. Serijo sta z zmagama začela Britanka Katy Curd in Čeh Tomaš Slavik. Med nastopajočimi so bili tekmovalci treh slovenskih klubov. Monika Hrastnik (Črn trn) se je v sicer pičli ženski konkurenci uvrstila v veliki finale, kjer je zasedla 4. mesto. Pri moških se je Matej Stapić (Trbovlje)  po 11. času kvalifikacij prebil do četrtfinala in bil na koncu 15. Urban Rotnik (Črn trn) je po 19. mestu v kvalifikacijah prišel do osmine finala in zasedel 27. mesto. Smolo je imel Matija Stupar (Črn trn), ki je z odpetim pedalom v kvalifikacijskem nastopu dosegel le 32. čas, v vožnjah na izpadanje pa nato obtičal v šestnajstini finala.

Izjave naših najhitrejših

Monika Hrastnik: “To je bila moja prva dirka na 4X Protouru. Živčna sem bila že cel teden, preden smo šli na Poljsko. Zaradi obilice dežja je trening v petek odpadel, v soboto je bilo treninga dovolj in pogoji dobri. Proga je zelo dolga in veliko za pedalirat. Zaradi dobre taktike in preskočenega ‘dropa’ sem dosegla 4. kvalifikacijski čas in to obdržala do finala. Zahvaljujem se sotekmovalcem za podporo ob in na progi.”

Matej Stapić: “Dirke sem se veselil že kar nekaj dni, da bom končno malo na kolesu. Ob prihodu na prizorišče – dež. Morala na psu! No, sobota je bila super, vreme je zdržalo, proga se je sušila, gledalci, vzdušje. V kvaliju sem odpeljal kar OK, nekaj malih napak v zgornji polovici in 11. mesto. V finalu sem uspel dve rundi prečkati cilj kot prvi. V tretji rundi mi je pa zmanjkalo kondicije za kaj več. V glavnem – zabavno.”

Urban Rotnik: “Tekmovalni dan se ni začel niti malo po planu. Zjutraj, ko sem se zbudil, me je bolel hrbet in sem bil tak, da nisem vedel ali bom sploh lahko vozil. S previdnimi vožnjami na prvem treningu sem videl, da bo kar šlo. V kvalifikacijah sem s precej napakami na zadnji dolgi ravnini dosegel 19. čas. V finalu sem v prvi rundi napredoval brez težav, v drugi pa sem zaključil dirko, že na štartnih vratih mi je malo zdrsnilo. Progo so res dobro pripravli, vzdušje je bilo odlično, se že veselim naslednje dirke tukaj.”

4X Pro Tour 2013

Serija se nadaljuje na prvi junijski vikend v Fort Williamu na Škotskem, sočasno s tamkajšnjo dirko svetovnega pokala v spustu. Sledi enak aranžma teden dni pozneje v Val di Sole v Italiji, nato pa v avgustu dirka na novi progi v parku JBC na Češkem in v septembru finale v Leogangu v Avstriji. Koledar

Na uvodni fotografiji slovensko zastopstvo na Poljskem, od leve: Zupanc, Stapić, Fučka, Stupar, Hrastnik, Rotnik in Bolha, foto Črn trn.

www.4xprotour.com


Vrstni red finala

ženske
1. Katy Curd (VB)
2. Lucia Oetjen (Švi)
3. Celine Gros (Fra)
4. Monika Hrastnik (Slo, KK Črn trn)
5. Julia Lackas (Nem)
6. Justyna Kwiecińska (Pol)
7. Patrycja Łata (Pol)

moški
1. Tomaš Slavik (Češ, RSP)
2. Michal Prokop (Češ, Specialized)
3. Scott Beaumont (VB, Yeti Fox)
4. Quentin Derbier (Fra, Rider’s Spirit)
5. Michael Mechura (Češ)
6. Felix Beckeman (Šve, RSP)
7. Jakub Riha (Češ, Galaxy)
8. Lewis Lacey (VB, Brakeburn)
9. Tom Dowie (VB, Chicksands)
10. Premek Tejchman (Češ, Commencal)
11. Zdenek Plašil (Češ, Ostrov)
12. Benedikt Last (Nem, fourcross.de Nicolai)
13. Piotr Paradowski (Pol)
14. Michal Maroši (Češ, RSP)
15. Matej Stapić (Slo, MTB Trbovlje)
16. David Axelsson (Šve, Allebike)

27. Urban Rotnik (Slo, KK Črn trn)
36. Matija Stupar (Slo, KK Črn trn)
45. Jani Fučka (Slo, KK Črn trn)
48. Luka Bolha (Slo, KK Črn trn)
58. Tim Zupanc (Slo, Rajd Trek)

4X Protour Men

4X Protour Women

Sledite nam