20. aprila 2019

Svetovno prvenstvo v gorskem kolesarjenju brez prestav bo med 4. in 6. oktobrom v dolini Soče, zabavni del pa že nekaj dni prej v prestolnici. Pofočkaj se tudi ti.

Kot veš, se svetovno prvenstvo v gorskem kolesarjenju brez prestav z lanskega prizorišča v Bendu v zvezni državi Oregon seli v deželico na sončni strani Alp. Krivca za drugi največji gorskokolesarski dogodek letošnjega leta, prvi je zagotovo vrnitev svetovnega pokala v spustu pod Pohorje, sta Danijel Kovačič in Uršula Kordiš, glavna akterja za uspešno izvedbo evropskega prvenstva SSEC 2016 v Kobaridu

Datum in kraj sta znana

Glavno dogajanje bo med 4. in 6. oktobrom v Kobaridu! Obeta se torej nekakšna repriza evropskega prvenstva izpred treh let. Centralni štab bo v kampu Rut, slaba dva kilometra izven centra, kot znamenitosti pa vse stare in nove postojanke, kamor bodo goste in tekmovalce vodili njihovi enoprestavniki. Ter seveda najboljši in najprijaznejši kolesarski vodniki.


Morda zopet srečaš Samantho “the Fox”. Lisico, ki so jo leta 2016 v kampu Rut ugrabili Škoti, prireditelji evropskga prvenstva 2017. Ti so jo kasneje predali lanskoletnim gostiteljem na Nizozemsko.

In pozor! Uvod v najbolj noro in najbolj pristno svetovno prvenstvo vseh časov se bo odvijal že 2. in 3. oktobra v prestolnici ter po vseh potkah okoli najlepšega mesta na svetu. S postanki v “ta pravih” pivnicah.

Spletna stran

… sledi takoj po velikonočnih praznikih, prijave na dirko pa bodo možne takoj po prvem maju. V glavnem, oktobra ne smeš manjkati na najbolj nori dirki, niti pred, niti po njej! Zato, če še nimaš kolesa brez prestav, si ga hitro priskrbi in natreniraj par vzponov, tudi Goni Pony bi bil pravi trening, ter ne pozabi na trening rok z dvigovanjem vrčkov piva.

Svetovni prvak pa že po tradiciji ne bo dobil pokala ampak tatu!

Dogodek na facebooku

Naslovna fotografija Mitja Kamplet

Preberi še
Single speed svetovno prvenstvo 2019 v Sloveniji!

Sledite nam