Casio G-Shock
Ride Loose Riders Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar
4. novembra 2016

Tretja ponovitev etapne dirke po kvarnerskih otokih bo v drugi polovici aprila. Še imaš čas za prijavo, vendar pohiti, da ne bo prepozno.

Do aprilske etapne dirke po hrvaških otokih je še nekaj mesecev. In čeprav je prostora za 300 dvojic, je prav, da te opomnimo, da pohitiš s prijavo, če si želiš nastopiti na tretji ponovitvi sedaj že zelo znane in mednarodno dobro obiskane dirke.

4 Islands

Lani, ko je bila dirka na sporedu prvič, je nastopilo 100 parov. Letos se je udeležba povečala na 200, za prihodnje leto in tretjo izvedbo dirke štirih otokov pa so tako zaradi vse večjega zanimanja, kot tudi zaradi prepoznavnosti v evropskem in tudi širšem gorskokolesarskem prostoru, letvico dvignili na 300 parov.

Dirko odlikuje prepletenost med zgodovino in avanturo. Etape so speljane po štirih kvarnerskih otokih Krku, Rabu, Cresu in Lošinju. Težavnost in dolžina sta primerni za marsikaterega rekreativca, za tekmovalce pa predstavlja vsaka izmed etap eno krajšo dirko v gorskokolesarskem maratonu.

Organizacija je na zavidljivi ravni in dirka vsako leto pridobiva na veljavi, zato ni nič presenetljivega, da se je letošnje dirke udeležilo 400 tekmovalcev in tekmovalk iz petindvajsetih držav ter petih kontinentov.

Zgodovina se piše vedno znova

Vsaka ponovitev je zgodba zase in tudi vsak izmed otokov ima svoj čar. Vreme aprila je lahko muhasto, a ne toliko, da si dirke ne bi zapomnili v najlepši luči. Organizatorji vsako leto nekoliko spremenijo potek trase, naredijo izziv še večji, predvsem pa se trudijo, da med etapo začutiš tako otok kot zgodovino mestec, skozi katera se vije pot med štartom in ciljem. Epski razgledi so zagotovljeni.

3 x 4

Štirje dnevi dirkanja in avantur, štiri etape in štirje čudoviti kvarnerski otoki. Med 19. in 22. aprilom 2017 s štartom v Baški na otoku Krku. Okoli 270 kilometrov enoslednic, kolovozov, makadama in asfalta ter 5000 višinskih metrov vzponov je ravno pravšnji izziv.

Osnovne informacije

Za potek tras, višinski profili in časovnice izveš kmalu, do takrat pa je na voljo nekaj osnovnih informacij ter nova moška kategorija grand masters (nad 50 let).

Registracija in prevzem štartnih številk 18. aprila med 14. in 20. uro ali na dan dirke med 7. in 9. uro zjutraj.

Kategorije: moški od 18 do 39 let, moški master od 40 do 49 let, moški grand masters s starostjo nad 50 let, enotna ženska kategorija in mešani pari.

www.adriabike.hr

Foto Adriabike

Preberi še:
4 Islands 2017: Še ena novost
4 Islands 2017: Prijave od ponedeljka!
4 Islands: Video z vseh štirih otokov

 

Freestyle gradimo skupaj
Ride Loose Riders Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar
Sledite nam