2. septembra 2011

V krosu mlajših članov edini slovenski predstavnik Urban Ferenčak s težavami z menjalnikom na 67. mestu s tremi krogi manj.

Na svetovnem prvenstvu v gorskem kolesarstvu v Champeryju v Švici je v krosu mlajših članov edini Slovenec Urban Ferenčak dirko končal tri kroge pred koncem, zasedel je 67. mesto.

Urban o svojem nastopu: “V prvem pravem spustu po štartu je nastala gneča, hodili smo in nekdo se mi je zaletel v prednji menjalnik. Tako ga je zvil, da je brusil po zobnikih, a sem nadaljeval, ker je še solidno deloval. Boril sem se in prišel do 60. mesta, potem pa mi je veriga padla med okvir in zobnike. Ker je bil menjalnik postrani, je nisem dobil nazaj. Ustavil sem se in jo nekako spravil nazaj, a sem izgubil preveč časa in po pravilu 80 odstotkov so me žal potegnili iz dirke. Razočaran sem, ampak gremo naprej …”

Vrstni red

XCO člani U23 – štartni krog + 6 krogov, 31,8 km, povp. hit zmagovalca 20,63 km/h
1. Thomas Litscher (Švi) 1;32:30
2. Marek Konwa (Pol) +1:42
3. Henk Jaap Moorlag (Niz) +2:13
4. Matthias Stirnemann (Švi) +3:33
5. Reto Indergand (Švi) +4:17

67. Urban Ferenčak (Slo) -3 krogi
77 uvrščenih
odstop Filip Turk (Hrv)

Na uvodni fotografiji varovanec Roberta Pintariča v Feltovi ekipi Thomas Litscher zmagoslavno koraka v cilj. Vse fotografije Vanja Kodermac vanjakodermacphotography.blogspot.com

SP na strani UCI
www.bikepark.ch

Sledite nam