14. julija 2016

Ob sedežnici na Soriški planini in progi za spust po novem še prevozi s kombijem iz Podbrda.

Četrtkova patrulja po parkih je tokrat preverila, kako je na Soriški planini. Pa alfa in omega tamkajšnjega mtb dogajanja Miha Pintar za začetek v smehu pojasni: “Soriška planina ni bike park, smo DH proga s še nekaj traili.”

Pa kar omenimo letošnjo novost: od naslednje sobote 23. julija prevozi s kombijem oziroma po domače “šatl” iz Podbrda, dvakrat dnevno. V kombinaciji s sedežnico in vzponom na Možica to pomeni spust s skoraj 1100 metri višinske razlike.

Sor’ca, ki jo večina Slovencev doseže po vijuganju iz Škofje Loke skozi Železnike in nato navkreber preko Groharjeve Sorice, se je med gorskimi kolesarji proslavila z dirko v spustu za slovenski pokal.

Zaenkrat veliko bolj resnično kot sosednji projekt 2864 …

Delovanje

Poletno sezono na Soriški planini so odprli 18. junija. To pomeni delovanje dvosedežnice Lajnar (višinska razlika cca 240 m) vsako soboto in nedeljo od 10. do 16. ure. Vse do konca septembra, če bo le vreme primerno.

Cene vozovnic

Kolesar bo za eno vožnjo s sedežnico odštel 5 evrov, za poldnevno vozovnico 10 evrov in za celodnevno 15 evrov.

Imetnike dnevne vozovnice bo prevoz s kombijem stal 5 evrov, druge pa 7 evrov.


V kraljestvu mulatjer

Novosti

Poleg “šatla” počasi zaključujejo nov odsek na vrhu proge za spust. Prvi del s štarta je namreč kar zaguljen, strm in skalnat, novi približno 200 m dolg zgornji del se bo v progo vključil v prvem gozdičku.

Označili bodo tudi spust v Podbrdo, modra inačica bo tja vodila naravnost s sedla, rdeča pa čez Možica z več kombinacijami mulatjer.

Dogodki in kampi

V soboto 23. julija, ob krstu šatla, priredijo še kolesarjenje po mulatjerah in kolesarski piknik.
Od 19. do 21. avgusta bo klub MTB Železniki priredil tečaj za mlade kolesarje z bivanjem na Soriški planini od petka do nedelje.
Na zadnji avgustovski vikend, od 26. do 28. avgusta, pa seveda gostijo DH Sor’ca, dirko v spustu za pokal Slovenije. Več

Na Sor’ci dogaja še kaj drugega, prav ta konec tedna naprimer Velikonočni koncert z zanimivimi izvajalci.


Pa še ena z lanskega DH Sor’ca, foto Miha Skrt

Za konec omenimo še brunarico Soriška planina, kjer kolesarji in drugi gostje najdejo hrano in pijačo ter prenočišča. Brunarica je tudi kontrolna točka Slovenske turnokolesarske poti.

Z informacijami o prenočiščih, o parku ter o šatlanju vam rad postreže Miha Pintar, ki sliši na številko 051 615 152.

TC Soriška planina na Facebooku

www.soriska-planina.si

Uvodna fotografija Mitja Sodja/Foto Bohinj

Sledite nam