6. septembra 2019

Zanimiva, predvsem pa hitra in tehnična proga v Zahodni Virginiji skozi “oči” legendarnega Grega Minnaarja in še z našim mladincem Žakom Gomilščkom.
Pred nedeljsko zadnjo letošnjo dirko v spustu svetovnega pokala si oglej progo skozi “oči” legendarnega Grega Minnaarja (Santa Cruz Syndicate). Hitra, skalnata, tehnična, s par skoki, ki vzamejo dih, pa še kaj se najde. Snowshoe – novo prizorišče v Zahodni Virginiji in nova, 2100 metrov dolga proga z višinsko razliko 474 metrov.

Pa še s slovenskim mladincem Žakom Gomilščkom (Sinter Brakes Team):


Čeprav četrtkovo merjenje časov ni pravi pokazatelj forme pred kvalifikacijami, saj tekmovalci dostikrat taktizirajo, iščejo boljše linije, se celo ustavljajo ob progi, velja omeniti, da je bil Žak zelo hiter, postavil je četrti najhitrejši čas ter zaostal le za tremi letos najhitrejšimi mladinci.

Monika Hrastnik (Dorval AM) je bila druga najhitrejša, takoj za vodilno v svetovnem pokalu Avstralko Tracey Hannah. Jure Žabjek (Unior/Devinci Factory Racing) je prvi del odpeljal izredno hitro, nato pa spoznaval ostale dele proge ter zaključil na 39. mestu. Najhitrejši je bil Američan Charlie Harrison.

Vrstni redi prvega merjenja časov na uci.ch. Kvalifikacije bodo na sporedu danes.

Preberi / oglej si še
Snowshoe: Po progi z Benom
Ta vikend: Finale svetovnega pokala v krosu in spustu

Sledite nam