Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
11. aprila 2019

Gorenjska klasika tudi letos druga kategorija UCI. Še nekaj popravkov na 4,4 km krogu nad jezerom, ki bo očitno blaten.

V nedeljo 14. aprila bo v organizaciji KK Završnica potekala druga dirka v pokalu SloXcup. Letošnji XCO Završnica bo kategorizacije UCI C2.

Prizorišče dirke v rekreacijskem parku Završnica zna tokrat biti blatno, saj se do konca tedna obeta deževje, na Gorenjskem celo sneg.

Na listi predprijavljenih je trenutno več kot 300 tekmovalcev, od tega več kot tretjina tujih, največ iz Italije.

Na štartu članov bo tudi najhitrejši Slovenec Rok Naglič (Calcit bike team), naša najboljša članica Tanja Žakelj (Unior Devinci Factory Racing) pa bo dirkala v Italiji na dirki višjega ranga, zato je pričakovati boj za zmago med tujimi kolesarkami.


Lanski štart veteranov

Dirka v zavetju najvišjega vrha v Karavankah poteka tik pod Valvazorjem ob jezeru z razgibanimi trasami po travnikih in gozdu. Krogi so trije, težavnostno prilagojeni posameznim kategorijam. Dolžina velikega kroga s tremi daljšimi vzponi in tehničnimi ovirami je 4,4 kilometre, od lani pa vsebuje kar nekaj novosti, tudi “Rocky garden”. Nov prehod čez vodo je še bolj atraktiven, povečan je tudi skok brez obvoza, vendar, kot zagotavlja organizator, vozen za vse. Nov je tudi skok na zgornjem travniku. Seveda bo število krogov prilagojeno vremenskim razmeram.

Najmlajši začnejo z dirkami ob 10. uri, članice skupaj z mladinkami, veterani in amaterji štartajo ob 13. uri, člani pa z mladinci ob 14.30.

{loadposition inside}

www.sloxcup.com

Seznam prijavljenih na prijavim.se

Fotografiji prijavim.se

Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam