2. oktobra 2017

Osmi XC Energija Mengeš na izredni lokaciji v športnem parku in ob centru Harmonija tudi v lepem vremenu. Napetih dirk ni zmanjkalo.

Prvega dne v oktobru se je slovenski pokal v krosu SloXcup zaključil tudi za kategorije mladih. V drugih sezoni serije se je tem dirkam pravzaprav reklo SloX4fun. Za “ta velike” se je SloXcup zaključil že konec avgusta na Izgubljeni ovci, 7. dirki. Mladi pa so jih imeli skupaj kar 10.

Domžalska Energija je za organizacijo XC Energija Mengeš, te že tradicionalno zadnje dirke v sezoni, poprijela že kar osmo leto zapored. Po vsaj dveh letih kislega so si tokrat prislužili tudi lepo vreme in vsi skupaj smo ugotavljali, kako idealno je prizorišče ob športnem parku in centru Harmonija za takšno prireditev. Tu je center z jedačo in pijačo, tudi s tuši in prenočišči, če bi jih kdo potreboval. Pa z velikim parkiriščem in nenazadnje seveda s terenom – travnatimi površinami okoli nogometnega igrišča ter kar zaresnimi stezicami v gozdu ob robu športnega parka. Z lahkoto bi gostili kakšno večjo, mednarodno prireditev za mlade. Da o dirkah za starejše kategorije ali recimo dirki v ciklokrosu niti ne govorimo.

Krog je imel kakšne štiri inačice in se je po meri kategorije krajšal in daljšal – od mlajših od 7 in 9 let do mlajših mladincev (u17) in nazaj za poganjalčke.

Dirkanje pa je bilo vse popoldne zelo zares, tudi s kresanjem komolcev v ciljnih šprintih. Tile kolesarji in kolesarke z dvoboji ne bodo imeli prehudih težav, če se kdaj prebijejo do svetovnega pokala!


Tenisači imajo novo …

Mengeški kolesarski nedelji je svoje dodala še za streljaj oddaljena dirka cestnih kolesarjev za veliko nagrado občine Mengeš.

Čestitke vsem zmagovalcem in skupnim zmagovalcem! Pa drugim, tretjim … in vsem drugim, tudi če niso bili čisto na vrhu. Ter staršem in klubom, brez katerih na tej ravni ne gre. Se vidimo v sezoni 2018, z marsikom v starejši kategoriji.


Tudi najmlajši se ne ustrašijo tehničnih izzivov

Poročilo na prijavim.se z več fotografijami in izjavami

Vrstni redi XC Energija Mengeš

Končne razvrstitve v SloXcupu

www.sloxcup.com

Fotografije prijavim.se

Sledite nam