rok naglič, xco črn trn ajdovščina
Casio G-Shock
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Ride Loose Riders
6. septembra 2021

V vetrovni in vroči Ajdovščini so se kolesarji pomerili na četrti dirki pokala SloXcup, ki jo je organiziral KK Črn Trn in je potekala v sklopu Kolesarskega festivala Ajdovščina. Zmago v elitni konkurenci je ubranil Rok Naglič (Calcit bike team).

Na dirki se je pomerilo 183 tekmovalcev, najmlajše kategorije pa so točke zbirale tudi na spretnostnem poligonu. Najprej so na štartu stali najmlajši, kasneje pa starejše kategorije.

xco črn trn ajdovščina

Kategorijo elite in U23 je sestavljalo 12 kolesarjev, ki so se pomerili na sedmih krogih s štartom in ciljem v Palah. Krog je dolg 4 km z višinsko razliko 110 m in je speljan čez Škol ter skozi mini park Frutabela. Kamnita trasa je bila kriva za slabo voljo nekaterih tekmovalcev, ki so dirko končali s predrtimi zračnicami, sicer pa so traso začinile tudi razgibane enoslednice.

Med člani Rok Naglič ni imel konkurence. V cilj je prišel dve minuti in 48 sekund pred Gregorjem Dimicem (Energijateam.com), tretje mesto pa je osvojil Jakob Klemenčič (MBK ČRNI VRH). Za “energetikom” je zaostal za 13 sekund.

Lanska zmagovalka med članicami Tanja Žakelj je tokrat nastopila v Švici na dirki svetovnega pokala, letos pa se je v kategoriji članic pomerila le Maruša Knap (Calcit bike team).

xco črn trn ajdovščina, nace gnezda, jakov svilokos, ivan peruško

Med mladinci je prepričljivo zmago osvojil Nace Gnezda (MBK Črni Vrh) pred gostoma s Hrvaške Jakovom Svilokosom (BGK Tuškanac) in Ivanom Peruškom (Four ES Racing Team). Med mladinkami pa je bila najhitrejša hrvaška kolesarka Anja Nadu (BK Montes) pred Dašo Mlakar (MBK Črni Vrh) in Emo Movrin (Energijateam.com).

Vsi vrstni redi

Nadaljevanje na ulicah Kočevja

Naslednja dirka serije SloXcup bo manj običajna – to bo Urbani XC Kočevje v četrtek, 23. septembra. Več

Sledi prestavljeni XCO Završnica 26. septembra. Serija se zaključi 17. oktobra na Črnih njivah nad Ilirsko Bistrico. XCO Energija 19. septembra je zaradi težav s soglasji za novo traso odpovedan.

www.sloxcup.com

Več fotografij na prijavim.se

Na nslovni fotografiji Rok Naglič, foto Matevž Kren @matevzkren

Še dve novici s festivala:

Urban Rotnik petič državni prvak v 4krosu
B4X pokal Slovenije: Živahno v Palah

Casio G-Shock
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Ride Loose Riders
Sledite nam