4X črn trn ajdovščina
Casio G-Shock
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Ride Loose Riders Freestyle Giant
5. septembra 2021

Že kar nekaj sezon je državno prvenstvo edina dirka domače sezone v 4krosu in tudi letos je tako. Najboljši tu in tam nastopijo še na kakšni dirki v tujini, prejšnji konec tedna recimo na svetovnem prvenstvu, sicer pa se poskušajo v drugih disciplinah gorskega kolesarstva.

Že od leta 2014 so državna prvenstva izključno v Ajdovščini, na edini slovenski stalni progi. Letošnji 4X Črn trn je bil zopet del ajdovskega kolesarskega festivala.

Udeležencev je bilo 26, a ker so razbiti na kategorije, na sicer dobro pripravljeni progi Črn trn nismo videli kaj dosti pravega dirkanja na izpadanje. Pravzaprav nič, le finalne vožnje po štirih tekmovalcev v kategoriji ali manj. V moški članski kategoriji je bila tako na startni listi kvalifikacij peterica. Od nadaljevanja se je poslovil domačin Rok Bajc, tako da so se za kolajne spopadli preostali štirje.

V cilju je bil prvi Urban Rotnik (KK Črn trn) in se veselil svojega že petega naslova državnega prvaka (2013, 2016, 2019-2021). Sledil mu je klubski kolega Janez Turk na drugem mestu, tretje je zasedel tekmovalec v enduru in 4X reprezentant minulega SP Tim Jež (Kamplc racing team), ki je bil v kvalifikacijah drugi, Rotniku za petami. Brez kolajne pa je ostal Miha Tratnik Bajc iz še tretjega severnoprimorskega kluba MBK Črni Vrh, ki je z istim kolesom letos poleg endura že nastopal tudi v spustu.

Vsi vrstni redi

Kratek pogovor z Urbanom Rotnikom

Fotogalerija

Fotografije Matevž Kren

Preberi še

B4X pokal Slovenije: Živahno v Palah
DP 4kros: Rotnik že četrtič prvak

Casio G-Shock
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Ride Loose Riders Freestyle Giant
Sledite nam