maribor bike park pohorje
Freestyle zaposluje 2
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar SloEnduro
3. maja 2021

Do šest jih naštejemo in še enega tik za mejo, ki ga malo štejemo za “svojega”. Čez uporniško-delavske praznike je deloval le eden. Skozi sezono pa bo takole …


Zaradi oblilice snega in dolge smučarske sezone, pa tudi zaradi oteževalnih okoliščin z virusom, razen Maribor bike parka Pohorje drugi še čakajo na zagon. Ukrepi proti Covidu so namreč takšni kot za smučišča – test je za obiskovalce obvezen.

O vseh parkih, ki bodo letos nudili prevoze z žičnico in urejen proge, smo izbrskali nekaj informacij. “Trail centre”, torej tiste s prevozi s kombiji ali brez prevozov, pa preletimo v posebni novici.

Maribor bike park Pohorje

Morda niste opazili: mariborski park je pred začetkom sezone dodal ime mesta na začetek svojega imena. Logično, saj je Maribor prepoznaven po svetovnem pokalu, ime Pohorje pa je za tujce bolj nerodno.

Že 13. marca so odprli Red line, 24. aprila pa še črno progo – progo svetovnega pokala, ki po novem nosi ime novega partnerja – Commencal Line.

Zdaj med tednom vzpenjača obratuje na polno uro, od 7. do 18. ure, že ta konec tedna pa bo od 9. do 17. zopet krožila brez postankov. Če jim le med tednom ne ponagaja preveč vreme, v petek odprejo tudi flow.

Ko odprejo še flow, bo cena tako kot lani na “non-stop dni” z malico 34 €, na dni, ko vozi le na polno uro, pa 22 €. Za sezonsko odšteješ 350 evrov. Mariborski park je tudi član združenja Gravity Card.

Tudi nekaj novih projektov je – nova proga od trikotne jase do doline ter nova singlica na vrhu od sedežnice Stolp.

Mariborski park bo glavni po prireditvah – od 4. do 15. avgusta bodo izpeljali kar tri velike spustaške dogodke: evropski pokal, evropsko prvenstvo in svetovni pokal. Pa še nekaj zabavnega pripravljajo za običajne smrtnike, več sledi.

www.bikeparkpohorje.si

Naslovna fotografija iz Maribor bike parka Pohorje, foto Denis Janežič

Bike park Kranjska Gora

bike park kranjska gora
Foto Bike park Kranjska Gora

V najstarejšem slovenskem parku še čakajo, da skopni sneg, upravitelji Berghi pa z RTC Žičnice Kranjska Gora tudi čakajo čas bolj stabilnih ukrepov. “Tako kot lani računamo na poletno sezono,” pravi Jure Culiberg iz Berghija.

Cene vozovnic bodo enake lanskim: 27 evrov za celodnevno vozovnico, 270 za sezonsko. Flota koles za najem ostaja Scottova z modeli Ransom in dnevnim najemom za 55 €. Tudi Kranjska Gora ostaja v združenju Gravity Card.

www.bike-park.si

Bike park Krvavec

bike park krvavec
Foto Sandi Bertoncelj za Bike park Krvavec

V parku med Ljubljano in Kranjem ta trenutno še nimajo ne datuma otvoritve ne cen, snega pa še kar nekaj. Tudi pri Jecom sportu, ki nedaleč od zgornje postaje krožno-kabinske žičnice izposoja kolesa in opremo, čakajo na informacije, kdaj poženejo.

www.rtc-krvavec.si

Bike park Kope

bike park kope
Foto Bike park Kope

Otvoritev načrtujejo za 3. julij, od takrat do 5. septembra bodo obratovali vsak konec tedna in za praznike od 10. do 18. ure, nato pa bodo do konca sezone sedežnico Pungart ugašali eno uro prej. Dnevna vozovnica bo po 20 €. Nudijo tudi pakete z malico in zanimiv vikend paket z dvema nočitvama in za 99 €.

Obstoječe tri proge bodo uredili, dogradili pa bodo spodnji del proge pro line. Povečali bodo tudi mini park za otroke.

Izposojajo enduro in DH kolesa ter e-kolesa, seveda tudi za uporabo izven parka.

www.nitro-kope.com

Bike park Rogla

Otvoritev sezone v bike parku načrtujejo v drugi polovici junija. V času glavne poletne sezone bo odprt od petka do nedelje, med 9. in 17. uro.

Do poletja bodo izvedli redno osvežitev lesenih konstrukcij na progah, načrtujejo tudu obnovo in razširitev spretnostnega poligona na vrhu Planje.

Celodnevna vozovnica za odrasle bo stala 25 €. Celoten cenik.

Za izposojo imajo kar 45 koles, od tega 18 e-koles, 13 polnovzmetenih koles in 14 polnovzmetenih enduro koles, največ Scottovih.

www.rogla.eu

Soriška planina

Lepo napredujejo pri pridobivanju dovoljenj za flow progo, obstoječe proge pa bodo uredili.

Edini imajo trden datum domače dirke v spustu: v nedeljo 11. julija bodo gostili enodnevno dirko, v soboto pa bo furanje bolj družabno.

O obsegu delovanja sedežnice se še odločajo. Lani so sezono začeli za vikende, konec julija in v avgustu pa so sedežnico in “shuttle” prižigali od četrtka do nedelje. Vsekakor bodo tudi letos prevažali iz Podbrda, pravijo. Vozovnice za sedežnico pa bodo po lanskih cenah.

soriska-planina.si

Peca

Otvoritveni vikend parka s pretežno slovensko ekipo bo 13. in 14. maja, tak je plan. Na vrhu je ta trenutek še kar nekaj snega.

V spodnjem delu bodo gradili nove proge, desno nad spodnjo postajo gondole, gledano od spodaj. To bi bil tudi dober nadomestek za vetrovne dni, ki morajo ustaviti gondolo, saj bi tam lahko goste prevažali z vlečnico.

Žal so tudi letos brez dirke EWS, konec julija pa prirejajo čezmejni Black hole festival z istoimensko enduro dirko serije SloEnduro.

V izposojo prihajajo kolesa Merida.

www.mtbzone-bikepark.com

Pa drugod …

Nič novega žal iz Cerknega, kjer še vedno ne morejo obratovati, saj nimajo soglasja za zemljišče. Tudi na Golteh, kjer so že imeli zametke parka, ni znakov dejavnosti v to smer. Na Kaninu zaenkrat ostaja pri govoricah in načrtih, pustimo se presenetiti.

Preberi še

Gravity Card v 2021 z 22 parki
Slovenski bike parki v 2020

Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam