15. februarja 2012

Peter Vesel v Afriko zopet v mešani kategoriji, a z Italijanko. Uroš Breški združuje moči z Brazilcem. Štart 25. marca.

Priljubljena etapna dirka Cape Epic bo v Južni Afriki letos potekala med 25. marcem in 1. aprilom.

Da bomo imeli v tistih dneh zopet kaj pisati, bosta tokrat skrbela dva slovenska predstavnika. Oba bosta nastopila v nacionalno mešanih dvojicah.

47-letni Peter Vesel, ki je lani v mešani dvojici z Nemko Ivonne Kraft po dramatičnem zapletu in razpletu osvojil tretje mesto v kategoriji, bo tokrat vsaj na isto mesto poskusil priti z italijansko partnerko Michelo Benzoni. 33-letnica iz Bergama je izkušena tekmovalka v gorskokolesarskem maratonu. Lani je bila na SP v tej disciplini 13.

“Greva na uvrstitev med tri. Ne poznava se še, bova videla, kako se bova ujela,” pravi Peter, ki mu je pred dvema letoma v paru s Tanjo Žakelj uvrstitev na stopničke ušla za mesto.

Peter in Michela bosta nastopala pod pokroviteljstvom nemškega mojstra laserske obdelave kovin Rädisch. Film Tomaža Kovšce o drami istoimenske ekipe s Petrom in Ivonne na lanski dirki bo prvič prikazan v nedeljo 26. februarja v Cerknici.

38-letni Novogoričan Uroš Breški, edini slovenski Amabubesi (član levjega krdela, naslov, ki ga dobi kolesar s tremi zaljučenimi preizkušnjami Cape Epic), pa bo letos združil moči s 33-letnim Brazilcem Leonardom Santosom. Spoznala sta se na eni od dosedanjih dirk, vzdrževala stike in naposled je Uroš vskočil namesto Brazilčevega dosedanjega partnerja. Ekipa se imenuje Rasta Team.

Letošnji Cape bo dolg 781 km s 16.300 m vzponov v osmih dneh. Nastopilo bo 1200 kolesark in kolesarjev.

www.cape-epic.com

Na uvodni fotografiji levo Uroš Breški lani ob podelitvi naslova Amabubesi (foto Irmo Kaiser), desno pa Peter Vesel v lovu na stopničke.

Sledite nam