3. decembra 2018

Sezona serije SloEnduro se je poldrugi mesec po zadnji dirki dokončno zaključila s podelitvijo priznanj v Hiši mladih v Ajdovščini. Katera je najboljša prireditev, najboljša ekipa, najboljši novinec … ?

Sezona serije SloEnduro se je poldrugi mesec po zadnji dirki dokončno zaključila s podelitvijo priznanj v Hiši mladih v Ajdovščini. V šesti sezoni serije je bilo v treh državah pet dirk serije SloEnduro ter šest dirk serije SloEnduro 4Fun. 4Fun prvič ni imel točkovanja, saj so prireditve namenjene predvsem promociji discipline, v SloEnduru pa je točke osvojilo 268 tekmovalcev iz trinajstih držav.

Večina prejemnikov trofej, vsaj tisti, ki so si jih prislužili s točkami, je bilo že znanih.

Skupni zmagovalec serije SloEnduro 2018 pri moških je Vid Peršak (Sunbikers Mondraker Racing) pred Nejcem Huthom (Energijateam.com) in Timom Ježem (Kamlpc Racing Team), v prvi peterici sta sezono končala še Avstrijec Peter Mihalkovits (Radwelt MK Factory Racing) na 4. in Davor Kacin (Kamplc Racing Team) na 5. mestu. Peršak je naslov osvojil četrto leto zapored.


Prva peterica pri moških

Pri ženskah je skupna zmagovalka postala Avstrijka Yana Dobnig (RLM Enduro Racing), zmagovalka iz leta 2016, pred rojakinjo in lansko zmagovalko Petro Bernhard (Friesis-Bikery Racing Team) ter Madžarko Veroniko Cseh (Alpinbike Team Endura).

Najboljši mladinec sezone je Matic Berginc (KD Rajd Ljubljana), sledila sta mu Avstrijec Max Fejer (Team Dorrong) in Italijan Davide De Sabbata (ASD Team Granzon).

V mlajši veteranski kategoriji master 1 je največjo trofejo domov odnesel Avstrijec Tino Huber (Radlager Mountainbikeverein), drugi je bil njegov rojak Bernd Dorrong (Team Dorrong) in tretji Madžar Daniel Ördög (Alpinbike Team Endura).

V starejši veteranski kategoriji master 2 je vladal Avstrijec Cri Maierhofer (Team Dorrong), drugo mesto je osvojil Grega Nagode (Energijateam.com) in tretje Marko Prosen (Kamplc Racing Team).

Pa še končni vrstni red v kategoriji hobi, ki so jo zavzeli avstrijski kolesarji: prvi Reiner Glanz (Bikeclub Giant Stattegg), drugi David Guttmann (ESR Downhill Team) in tretji David Gruber (Redneck Riders MTB Verein).

{loadposition inside}

Posebne nagrade

Naziv O’Nealovega novinca leta je osvojil Britanec Rhys Wood, ki je v svoji prvi sezoni prišel prav na vseh pet dirk serije SloEnduro. Sezono je končal na 14. mestu, najvišje pa je segel na Krvavcu z 10. mestom.

Naslov SuperRajder za uspešno dokončanih prav vseh enajst dirk v koledarju sta letos zopet osvojila dva – standardna dva: Miha Spruk (Calcit bike team) in Grega Nagode (Energijateam.com).

Skupno zmago v posebni razvrstitvi Kendinih SuperEtap sta osvojila Dobnigova in Huth.


Zmagovalca v seštevku Kendinih SuperEtap

Kamplci najboljši na dveh frontah

Najboljša ekipa sezone je prvič postal ajdovski Kamplc Racing Team pred avstrijsko ekipo Sunbikers Mondraker Racing in domžalsko ekipo Energijateam.com.

Priznanja so tradicionalno prejeli vsi prireditelji sezone, na koncu pa smo izvedeli tudi izid glasovanja za najboljšo prireditev sezone: največ glasov je prejel Enduro Kamplc, ki so ga na stezicah nad Ajdovščino priredili člani Kamplc Racing Teama. Tu so dirko res izvedli šele drugič, a je imela prej že osemletno tradicijo z Javornika – kot sploh prva enduro dirka pri nas in tudi prva v zgodovini SloEndura. Zdaj prvič tudi kot najboljša prireditev serije.


Nejc Bole (Kamplc) s trofejo za najboljšo prireditev sezone

Priznanje so prejeli tudi prireditelji prve dirke svetovne enduro serije EWS v Sloveniji in Avstriji, Black Hole endura, ki se prihodnje leto vrača v SloEnduro.

2019 je pred vrati

Pred zaključno prireditvijo sezone so udeleženci seveda izkoristili idealne razmere za prvodecembrsko kolesarjenje, nato pa so voditelji in prireditelji serije še sedli za mize za dogovore pred sedmo sezono. Več o zaključkih in koledarjih pa kmalu …

Na uvodni fotografiji predstavniki najboljših ekip sezone. Fotografije Ma_Tej in AD, več fotografij v poročilu na sloenduro.com

Preberi še
Enduro Grozni: Zmagovalca Peršak in Dobnigova do skupnih naslovov v SloEnduru

Sledite nam