Furam zase
Wheelbase Oglaševanje na mtb.si Ride Loose Riders Freestyle Giant
14. avgusta 2018

Po treh letih dirk serije SloEnduro 4Fun v Bike parku Krvavec letos tam 26. avgusta “prva liga” in državno prvenstvo v enduru. To bo vikend Fresh bike festivala Krvavec.

Po treh letih dirk serije SloEnduro 4Fun v Bike parku Krvavec letos tam 26. avgusta “prva liga” in državno prvenstvo v enduru. To bo vikend Fresh bike festivala Krvavec.

Enduro preizkušnjo so na gori, ki s svojim smučiščem in kolesarskim parkom leži v neposredni bližini Kranja in Ljubljane, priredili že trikrat. Vsakokrat v okviru serije SloEnduro 4Fun in vsakič je bilo malo drugače, saj na Krvavcu vsako leto dobijo tudi nove proge. Prvo leto, leta 2015, je bila to dirka s skupinskim štartom, nato so Rock’n’flowu dodajali Mucija, Panoramo, Jezerca

Po treh izvedbah preprostejših tekmovanj v seriji 4Fun je Enduro Krvavec za sezono 2018 dobil povabilo v “prvo ligo” serije SloEnduro. Še več, prirediteljem iz kranjskega ŠD Bam.Bi in RTC Krvavec so poleg četrte letošnje dirke SloEndura zaupali tudi organizacijo letošnjega državnega prvenstva, šestega v tej disciplini. Veliki dan bo nedelja 26. avgust.

Letošnji Enduro Krvavec bo v enem dnevu združil štiri hitrostne preizkušnje. Podrobnosti z natančno traso objavimo v tednu pred tekmovanjem. Lahko pa si predstavljate, da bodo hitrostne preizkušnje potekale na delih ali celotnih trasah prog Rock’n’flow, Muci, Jezerca in Panorama. Prireditveni prostor bo na krvavški plaži v Tihi dolini.

Predprijave so odprte do petka 24. avgusta. Razpis Endura Krvavec s prijavami

{loadposition inside}

Vid brani lovoriko

Naslov državnega prvaka pri članih bo branil Vid Peršak (Sunbikers Mondraker Enduro Racing), lanski zmagovalec prvenstva na Kamplc enduru v Ajdovščini in trikratni prvak SloEndura, ki pa je letos doslej nastopil na le eni dirki serije in se lahko v skupni razvrstitvi le še teoretično zavihti nazaj na vrh in prehiti kolega iz ekipe, Avstrijca Kevina Madereggerja. Vsaj naslov prvaka bi bil tako zanj gotovo dobrodošel.

Naslov med ženskami lani ni bil podeljen. Med mladinci je naslov prvaka lani osvojil David Ivartnik (Energijateam.com), ki se je letos preselil med člane, tako da naslova ne bo branil. Blaž Černigoj (Kamplc Reacing Team), prvak med mlajšimi veterani, se še celi po poškodbah na dirki svetovne serije na Koroškem, zaradi delovnih obveznosti bo odsoten tudi prvak pri starejših veteranih Primož Štrancar (MBK SportR.si). V vseh teh kategorijah tako dobimo nove prvake.

Fresh Bike Festival Krvavec

Enduro Krvavec bo tudi nedeljski vrhunec dvodnevnega Fresh bike festivala. V soboto bo glavni dogodek cestni vzpon za kralja in kraljico Krvavca. Oba dneva festivala bodo brezplačno na voljo testna kolesa Scott, na prireditvenem prostoru bo postavljen montažni pumptrack. V soboto bodo izvedli tekmovanje na merilcu moči, v nedeljo pa tekmovanje v skakanju v višino – bunnyhop challenge in dirko z otroškimi kolesi v skills parku.

Dogodek na Facebooku

Preberi še
Merjasec Enduro: Avstrijski zmagi na Ruškem Pohorju
SloEnduro se je zaključil z zmago Peršaka v Ajdovščini

Ride Loose Riders Wheelbase Oglaševanje na mtb.si Freestyle Giant
Sledite nam